Pareri de rau de prin vacante

Nu am mai scris demult despre călătorii pentru că nici nu am mai călătorit, nici nu mi-am mai dorit. Puțin ciudat, având în vedere că numai la plecat îmi stătea gândul până acum o vreme. Poate și pentru că mi-am făcut damblalale destul de mult anul ăsta. Sunt sigură că nu o să mă țină mult și în curând o să mă apuce din nou dorul de ducă. Până atunci, împrumut ideea din căsuța de scorțișoară și vă povestesc despre regretele călătoriilor mele:

Freiburg

Am fost la Freiburg în Germania de 3 ori. Din 7 în 7 ani. Prima oară în 1990, apoi în 1997 și în 2004. Dacă prima oară eram prea mică și nu mă interesa decât Europa Park, a doua oară nu vedeam în fața ochilor decât Backstreet Boys, pentru a treia oară nu am nici o scuză. Nu am vizitat aproape deloc orașul. Am fost doar într-un parc frumos, la lac, prin discoteci, dar n-am fotografiat nici o clădire și nu-mi aduc aminte aproape de nici un loc de pe-acolo.

Obertraun

A fost primul concediu organizat de mine și tare mult mi-a plăcut. Un singur regret am: că n-am făcut baie în lac decât într-o singură zi. Am vrut să merg la un lac de munte tocmai pentru senzația aceea de a face baie într-o apa rece ca gheata și de a dârdâi când ies. Însă vremea în augustul austriac din 2007 a semănat cu cea dintr-un septembrie românesc târziu…

Gyula

O singură dată am fost la Gyula, dacă vă puteți imagina una ca asta. Și atunci când am fost, nici măcar n-am fost la ștrand, ci la căscat ochii. Ăsta-i un regret pe care îl pot rezolva ușor, da’ totuși am nevoie de timp și de libertate.

Budapesta

Când am plecat din Budapesta, i-am promis lui Iubi că ne vom întoarce pentru a o vizita și pe timp mai însorit. Încă nu m-am ținut de promisiune, dar abia aștept să văd tot ce-am ratat în 2008.

Barcelona

Pe undeva îmi pare rău că n-am întrat în La Sagrada Familia, însă prețul era destul de mare, coada era imensă și biserica oricum nu e gata. N-am vizitat nici Montjuic și nici la parcul de distractii n-am fost. Am ratat și Muzeul Picasso, la care am renunțat pentru Grădina Zoologică. Asta daca ar fi musai să bag ceva de vină excursiei la Barcelona. Dar nu-i bag nimic de vină.

Veneția

Regret doar că nu ne-am nimerit acolo în timpul carnavalului. Dar timp mai e.

Bruxelles

Aș fi vrut să am dispoziția necesară pentru a treia zi de vizitat. Aceea când am ajuns cu Ambulanța la spital. Ah, dar nu v-am povestit asta, old story, nu băgați în seamă.

Bruges

N-am nici un regret legat de orășelul ăsta, doar că n-am stat mai mult. E ca într-o poveste acolo.

Istanbul

Cred că mă repet deja a nu știu câta oară când vorbesc despre marele meu regret din excursia de la Istanbul. Anume, acela că n-am făcut deloc baie în mare și plajă. Însă acum, când privesc înapoi, mi se pare o excursie minunată pe care mă bucur că am făcut-o.

Nu-i o leapșă, că am preluat și eu ideea, însă dacă aveți ceva pe suflet în ceea ce privește călătoriile pe care le-ați făcut, acum e clipa să le povestiți.