Iubi și eu – diferențe

Primul post de pe acest blog scris în colaborare cu Iubi. Așa că enjoy it while it lasts, că n-o să se mai întâmple prea curând. 😛 Pornind de la un post al Cameliei, care mi-a plăcut tare mult, am zis că v-ați putea distra puțin pe seama noastră și a diferențelor dintre noi. O să vedeți că suntem exemplul perfect pentru zicala „extremele se atrag”.

1.    Omul ăsta e făcut cu timp. Cu TOT timpul din lume. Când s-a împărțit timpul cred că era primul la coadă și lui i s-a vărsat în traistă cea mai mare cantitate. Și a dat peste mine, o grăbită care face totul în viteză. Un uragan care niciodată n-are timp. Când plecăm undeva, ghici cine așteaptă după cine? Și eu mă machiez, mă îmbrac, mă încalț și el încă e la faza de căutat cămașa în dulap.

2.    El e nocturn, eu sunt matinală. Io nu rezist seara când ne uităm la filme, el nu se trezește nici bătut înainte de 11, în weekend. Numai trezit de mine.

3.    Lui îi place mâncarea cât mai dulce, mie sărată sau acrișoară. Dacă n-ar fi fost maramureșean, ar fi fost un bun bănățean (se știe că ăștia de pe aici mănâncă felul doi cu compot). Eu îl moștenesc pe taică-miu și gusturile lui culinare, sărate și acre, ca la Moldova, cu mămăligă și murături. Nu-i plac portocalele, lămâile, cireșele, nectarinele, rodiile, stafidele, nu-i place telemeaua și nici supa de măcriș.  Se înțelege că mie toate astea îmi plac. La nebunie. De cealaltă parte, îi place peștele în toate formele lui, io nu pot nici să-l văd.

4.    Iubi consideră Facebook-ul și Twitterul două prostii, o MAAARE pierdere de timp, nu le vede utilitatea, în schimb codează de zor, zilnic, aplicații pentru Facebook. ;)) Ironia sorții. Despre mine știți deja, nu-s baș obsedată, da’ le îmbrățisez cu drag.

5.    Iubi e secretos și n-ar vorbi cu nimeni despre viața lui personală, în timp ce mie îmi știu toți vecinii și vecinii vecinilor toate problemele.

6.    Lui Iubi îi plac Coldplay și Radiohead, io nu pot să-i sufăr. Bine că nu mă chinuie cu ele și și le ascultă în mașină sau când nu-s io prin preajmă.

7.    Iubi nu reține nici un nume de actor, nici un număr de telefon, nici o față (decât dacă o vede de o sută de ori) – apropos, dacă vă schimbați freza, sunt șanse mari să nu vă salute, că nu vă cunoaște :)). Dacă trece pe stradă pe lângă voi și nu vă salută, n-o luați personal, nu-și mai aduce aminte de voi. Eu, în schimb, țin minte toate numele actorilor, ale personajelor pe care le joacă în filme, ale cântareților și melodiilor, cum am fost îmbrăcată la prima întâlnire, ce am discutat la a treia, etc… Sper să nu se schimbe asta, având în vedere că Alzheimerul runs in the family.

8.    Iubi e mai perseverent când vine vorba de sport. Se ține de înot de ceva ani, eu n-am reușit să merg o lună întreaga la yoga, la aquagim sau la sala.

9.    Lui Iubi nu-i plac serialele la care mă uit eu, mie nu-mi plac serialele la care se uită el. Așa că eu mă uit la Grey’s, House, (toate serialele cu doctori), Desperate Housewives, Cougar Town, în timp ce el se uită la King of Queens, Weeds, Matlock, Colombo, și mai câteva care nu ne-au venit în minte. Însă avem și unele la care ne uităm împreună: Royal Pains – singurul serial cu doctori pe care îl tolerează – How I Met Your Mother, The Big Bang Theory, Yes Dear, 3rd Rock from the Sun, Shit my Dad Says (pe care l-am terminat), Two and a half men, Lie to me, Gilmore Girls (daaa!!! L-am fraierit).

10.    Am lăsat pentru ultimul loc cel mai evident lucru care ne diferențiază, cel mai vizibil cu ochiul liber, chiar din primele secunde în care ne vede cineva: el e un calm, io o agitată. Dacă am face o comparație cu niște personaje din desene animate, el ar fi Droopy și eu Diavolul Tazmanian.

Da, atât de diferiți și totuși am rezistat 5 ani împreună. Și încă mergem de mânuță înainte, acceptându-ne minusurile și apreciindu-ne plusurile. Iubi are de acceptat mai multe, da’ mă alint zicându-mi că ăsta-i farmecul meu. 😛