Mămici pentru Marte

Chiar nu înţeleg de ce Mămici pentru Marte e aşa de slab cotat pe imdb. Mie mi s-a părut un film foarte plin de învăţăminte pentru copii şi foarte mişto realizat. A fost prima animaţie cu oameni pe care am văzut-o, pentru că toate celelalte erau cu animale. Nu e comedie, deşi pe ici pe colo mai are câteva replici amuzante.

Pe scurt, despre subiect:

mamici pentru marte

Milo este copilul pe care mama lui îl pune să facă diferite chestii prin casă, care trebuie să-şi mănânce legumele chiar dacă nu-i plac, care are voie să se uite la TV doar dacă mănâncă, ştiţi voi, copilul educat cum trebuie, nu ăla lăsat de capul lui să facă ce-i place, copilul educat de mamă, nu de TV. Mama lui Milo este genul de mamă care nu îşi menajează copilul făcând ea tot. Adică îl pune să scoată gunoiul, să răspundă la telefon, să îşi adune lucrurile din cameră, pentru că la urma urmei nu e servitoare în casă şi plodului nu-i pică unghiile de la degete dacă mai pune şi el mâna pe ceva. Exact genul de educaţie pe care am primit-o şi eu şi pe care le-o voi da şi copiilor mei. şi exact genul de educaţie care le interesează pe marţience. Prin urmare, o răpesc pe mama lui Milo pentru a o duce pe Marte să aibă grijă de copiii care se nasc o dată la 25 de ani şi care ies din pământ ca şi cartofii. :)) Într-o societate matriarhală, marţiencele au creat bone roboţi care să aibă grijă de nou născuţi, numai că fiind roboţi nu au disciplina „în sânge”. Aşa că răpesc mame care se mulează pe profil şi extrag disciplina din ele.

Când mama lui Milo e răpită, copilul fuge după nava spaţială şi se agaţă de ea, astfel încât ajunge şi el pe Marte. Acolo îi cunoaşte pe Gribbler şi pe Ki şi porneşte în aventura salvării mamei lui.

Nu vă povestesc mai departe că mai bine îl vedeţi voi. Când mă gândesc la animaţii precum Brother Bear sau Lilo and Stitch, chiar nu înţeleg nota mică pe care o are Mămici pentru Marte. Mă gândeam că cine ştie cu ce film mi-am asociat blogul şi că o să-mi pară rău că numele lui a apărut pe afiş. Dar nici vorbă de aşa ceva. Mă  bucur că am fost unul dintre promoterii lui.

12 Comments

 • Pisica Roz

  N-am apucat sa-l vad, dar tare m-ai facut curioasa…
  Si eu sunt total de acord cu genul asta de educatie; in ziua de azi toata lumea creste niste plozi rasfatati fara nici o directie si-un principiu in viata.

 • strumfita cu esarfaa

  ma, m-am uitat si eu da` nu mi-a placut deloc. noh, depinde si de gusturi. e prea…fals, invatamintele sunt prea trase de par, totul pare atat de fortat ca la un moment dat mi-a venit sa inchid ecranul laptopului si sa adorm. Noroc ca l-am vazut ziua si somnul nu voia sa vina neam, asa ca am stat sa-l vad pana la final.

 • ova

  Nici eu nu l-am vazut inca, astept sa gasesc o sursa cu o calitate mai buna a filmului ! 😀
  Lasa imdb.com ca asta nu corespunde oarecum cu gusturile din Romania, uitate mai bine pe clasamentul pe pe site-ul cinemagia.ro si o sa vezi acolo ca e pe locul 3, dar numai dupa o saptamana.

 • strumfita cu esarfaa

  imdb corespunde cu gusturile majoritatii, ori daca majoritatea care voteaza zic ca-i prost, doar n-o fi un film de oscar? zau, chiar cred ca review-urile si notele de pe imdb sunt relevante, tocmai pentru ca insumeaza parerea majoritatii care chiar spune pe bune care-i adevarata valoare a filmului.

 • emi

  da dar cred ca este o chestie de gusturi, unuia poate sa ii placa un film pe cand altuia nu. Cel putin asta, Mars needs moms, este un film apreciat printre cei mici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge