Fur ideile altora

Deja încep să mă enervez cu ideile şi cu ce să scriu pe blog, de parcă n-aş putea scrie despre orice. Nu, mie-mi trebuie idei adânci, filosofie de baltă şi vorbărie lungă. Şi ca să mă inspir de undeva, mi-am zis să văd despre ce mai scrie blogosfera pe care n-am mai frecventat-o din weekend că la lucru e fffffoarte mult de lucru, dar nu mă plâng, că-mi place.  Şi am luat blogroll-ul la puricat (până a trebuit să mă opresc) să fac o compilaţie cu ce scriu oamenii, să văd de ce eu mă chinui să îmi strofoc imaginaţia şi altora le vine atât de uşor.

Ama scrie despre burta gravidei – foarte mişto, în acelaşi stil care-mi place atât. Vedeţi bine că n-aş putea scrie despre ce scrie ea pentru că pur şi simplu n-am burtă (cel putin nu de gravida). Asta nu înseamnă că nu mi-o doresc, dar nu pot scrie despre ceva ce n-am.

Bloo a scris acum multă vreme despre plăcerile vinovate de pe internet – normal că aş fi putut prelua ideea ei, da’ aveam o problemă. Io nu mă mai dau atâta pe internet încât să mă gândesc pe ce site-uri  zăbovesc mai mult.

Bogdan vorbeşte, în stilu-i caracteristic ;)) despre noua emisiune Românii au talent . Voi ştiţi că eu nu prea scriu despre emisiuni, am făcut câteva excepţii (Dansez pentru tine si Tehnici de supravieţuire ), da’ nu ştiu de ce, nu prea scriu despre topicul ăsta, că de uitat la teleu mă uit, de silă bucuroasă. Poate ar trebui să brodez oleacă şi pe marginea lui, că nu-i chiar aşa rău.

Andra povesteşte despre cum e să lucrezi de-acasă. Normal că aş putea să vă spun de ce eu NU aş vrea să lucrez de-acasă, da’ postul s-ar termina în maxim două fraze: „Nu vreau să lucrez de-acasă pentru că MEREU va exista ceva care să mă distragă. Măcar la lucru ştiu că timp de 8h toată lumea face acelaşi lucru, în aceeaşi cantitate de timp.” The end.

Cristina scrie despre o însuşire de-a ei: Sunt o împrăştiaţă, dar mă tratez. Ei bine, ăsta chiar e un subiect bun la care o să mă mai gândesc. Că defecte şi calităţi am şi io ca tot omul şi în fiecare zi, câte una dintre ele iasă mai în faţă. Merci, Cristina.

Denisuca făcea acum două zile o pledoarie pentru diacritice. Bun articol, mi-s de-acord cu el şi poate într-o zi vă povestesc cum scriu eu cu diacritice, că doar io’s mai specială şi n-o fac ca tot omul. O să vă luaţi cu mâinile de cap. Uite şi a doua idee.

Dojo scrie despre moartea lui Gary Moore . Ştiu că şi ea, la fel ca şi mine, nu scrie despre morţile celebrităţilor dacă nu s-a numărat printre fanii lor. De-asta apreciez postul ăsta, pentru că ştiu că Gary va trăi în inima ei. Eu am scris am amintit despre Heath Ledger şi Michael Jackson, pentru că am fost şi încă sunt fană. Şi voi scrie despre toate morţile momentului care mă vor marca. A lui Gary Moore nu m-a afectat foarte mult, pentru că sunt o profană şi în afara de Still Got The Blues, nu cred că mai ştiu vreo piesă de-a lui.

Ela face analiza site-urilor cu reduceri de grup. De Groupon auzit-am de la lucru, de Kuponiada doar în trecăt, deci ce zice Ela acolo nu prea îmi sună nici un clopoţel. Însă aş putea să scriu despre alt fel de site-uri şi ce aştept eu de la ele sau ce-ar putea îmbunătăţi. Ah, uite că-mi veni şi o idee. O să vă povestesc într-o zi despre newsletterele la care-s abonată. 😀

Elena (şi nu numai ea) e încântată de un eveniment care se petrece în Timişoara.  Eu nu scriu decât despre evenimentele la care mă duc şi cum la acesta nu m-am dus pentru că io’s mai dezinteresată de felul meu de conferinţe, n-am scris. Iar în oraş sau pe la alte sindorfii nu prea mai calc lately… despre ce viaţă mondenă să vă povestesc dacă ea lipseşte cu desăvârşire? Mâine mă duc la o lansare şi mai văd io dacă vă spun cum a fost.

Barbie scrie deosebit de savuros despre cum stau treburile cu limba engleză învăţată la şcoală şi cu cea care chiar se vorbeşte în Anglia. La capitolul ăsta aş putea să vă povestesc despre minunăţiile pe care le scoate din el Google Translate că-s cu el sub nas toată ziua. Daca nu uit, vă fac o listă, să „vă” râdeţi şi voi. Aaah, şi mai o idee: aş putea, de asemenea, să fac o listă săptămânală cu ce cuvinte noi mai învăţam. Aia-i distractiv.

La Maldita m-am prăpădit de râs, din nou. Că aşa-i la ea acasă. Ne povesteşte despre cum i se spune mai nou Nicu, după ce tot internetul crede că e Dan Petrescu. Mi-ar plăcea să fiu măcar pe jumătate la fel de amuzantă ca ea, da’ nu-mi iese. Şi nici nu mi se (mai) întâmplă chestii amuzante, că vi le-aş povesti şi vouă.

BONUS: Cristi Sitov ne pune la dipozitie ringtonul cu “apasa-l, apasa-l, apasa-l” din magnificul serial RObotzi.

Na, hai că v-aş mai povesti, da’ deja am scris două pagini de word şi mi-e că iară nu citiţi până la capăt. Despre alţii vă spun altă dată, că acuma am facut rost de ’o trei-patru idei. 😀

22 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge