Ultimele doua Craciunuri

Când Ioana mi-a trimis un mail rugându-mă să scriu un guest-post despre Crăciun pe blogul ei, am vrut să refuz politicos pentru că eu nu aştept Sărbătorile astea, nu mi le doresc şi vreau să treacă cât mai repede. însă în ultimul rând al mailului ei, spunea: “mi-ar face o deosebită plăcere dacă ai împărtăşi cu mine şi cu ceilalţi care a fost Crăciunul special din viaţa ta.” Trecutul verbului “a fi” a fost cel care m-a convins. Pentru că am vrut să vă povestesc despre ultimele două Crăciunuri petrecute cu tatăl meu.

………..*

Iar anul ăsta n-o să mă mai roage să îi scriu mesaje pe telefon să le trimită prietenilor lui şi n-o să mai râdă cu poftă când alţii or să-i trimită sms-uri porcoase, pe care nu s-ar abţine să mi le arate şi mie. Anul ăsta voi cumpăra cu un cadou mai puţin, îmi voi cumpăra singură bradul şi nici un dar nu va mai fi la fel de special ca şi pijamaua mea cu floricele roz.
Iar în dimineaţa zilei de Crăciun, voi merge la cimitir pentru a aprinde o lumânare… cum să aştepţi sau să te bucuri de asemenea zile?

* inceputul il cititi la Ioana.

11 Comments

 • Bia

  Știu… și tocmai pentru că știu asta, mai știu și că după o vreme, poate chiar anul viitor o să aștepți Crăciunul cu alt interes :*

  Îți doresc multă liniște :*

 • Mihaela

  Nu pot decât să îți trimit o îmbrățișare caldă și să îți spun că timpul care va trece acum încet, apoi ceva ceva mai repede, va face să fie mai bine.

 • Runia

  Nici eu nu le astept si vreau sa treaca cat mai repede tot din aceleasi motive, ma bucur insa ca nu o sa petrec perioada asta acasa, unde sunt mult prea multe amintiri…Te imbratisez si sper sa treci cat mai bine peste sarbatorle astea.

 • Malli

  Emotionant articol :(. Trebuie sa pretuim amintirile, uneori sunt cele mai de pret lucruri care ne raman de la cei dragi! Tatal tau va fi mereu langa tine, in sufletul tau. O imbratisare calduroasa de la mine >:D<!

 • lala

  imi pare rau pentru tine!in locul tau as simti la fel!iti doresc multa liniste si sa te bucuri de craciun, asa cum este el, alaturi de cei dragi!te pup

 • cristishady

  Acesta este va fi al doilea craciun fara el pt mine, insa primul in care este mort. Anul trecut pe vremea asta eu mi-am facut craciunul in spital.

  sper sa ajung sa aprind o lumanare, el nu este ingropat in oras ci unde a crescut el, acolo a vrut ..
  Nici eu nu astept sa ma bucur de sarbatori, cand iti numeri persoanele care lipsesc si care aduceau culoare in sarbatorile tale iti piere cheful de toate alea..

 • Baby R.

  de 3 ani locul lui la masa e gol, lipseste cadoul lui de sub brad, lipsesc rasetele lui si misto-urile lui. imi lipseste sa stau cu el si sa ma chinuie cu montatul bradului in suport. acum fac singura. lipseste de la atat de multe lucruri… :-<
  sarbatorile sunt frumoase, dar ascund faptul ca doar imi reamintesc al naibii de tare ca el nu mai e…

 • Tomata

  @ Andreea C –> am impresia ca ai comentat doar sa faci spam si nu te-ai obosit sa citesti postul asta care numai fericit nu e si nici vesel. data viitoare cand comentezi doar sa faci spam, chinuie-te sa citesti macar cateva randuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge