Stereotipuri de femei singure

Nu mai sunt o femeie singură de 4 ani deja. Nu neg că uneori mă gândesc cu nostalgie la vremurile în care puteam să îmi fac de cap fără să supăr pe nimeni, în care singura chestie care conta era să-mi procur cât mai multă satisfacţie şi plăcere. Indiferent dacă o adunam din complimente, din flirturi, din întâlniri, din săruturi sau din sms-uri. Însă nostalgia asta are parfumul trecutului şi nu e ceva ce-mi lipseşte, pentru că între toate complimentele, flirturile şi sms-urile erau perioade în care aveam nevoie de un el stabil cu care să merg la patiserie să cumpăr prăjituri, un el mereu acolo pentru mine. Şi acum îl am, deci vremurile acelea sunt rezervate amintirilor care ies la suprafaţă când mai vorbesc cu fetele. Sau când dau peste un articol de genul.

Normal că nu ţin pentru mine şi împărtăsesc cu voi cele 12 tipologii de femei singure. Poate vă regăsiţi şi voi, pentru că eu cu siguranţă mă regăsesc cel puţin în 3 dintre ele.

Căutătoarea sufletului pereche

Un fel de Charlotte din Sex and the City, cea care îl caută mereu pe sortit şi care speră că fiecare e cel rezervat pentru ea. Am fost aşa cam până pe la 20 de ani.

Phoenixul

O tipă recent ieşită dintr-o relaţie usturător de dureroasă, care face orice pentru a învinge durerea şi a se reinventa. O văd aici pe Nicole Kidman, pe Jennifer Aniston şi pe câteva dintre prietenele mele. şi pe mine – nu sunt genul care să lase o despărţire să-mi distrugă viaţa.

Femeia organică

Una care nu face absolut nimic. Lasă lucrurile să se întâmple şi destinul să-şi urmeze cursul. E pasivă şi aşteaptă să-i pice pară mălăiaţă în gură la nătăfleaţă. N-are nici o strategie, nici un plan.

Prinţesa din turn

Îl aşteaptă pe Făt Frumos să vină la ea. E convinsă că va apărea la un moment dat, iar ea e acolo să-l primească. I wonder how that works. ;))

Gafa – atenţie la înţelesul cuvântului

Îşi focalizează atenţia şi energia doar asupra scopului de a-şi găsi un soţ. Nimic altceva din viaţa ei nu mai contează până nu-şi atinge scopul suprem.

Spiritul liber

Femeia care nu ţine morţiş să aibă un bărbat lângă ea, pentru că îşi preţuieşte prea mult independenţa. în tipologia asta aş băga eu femeile de carieră.

Mireasa spontană

Femeia căreia nu prea i-a păsat de nuntă până la un moment dat când dorinţa de a fi mireasă o obsedează. Mie mi se întâmplă când mă duc la nunţi. După care-mi trece.

Răzvrătita oraşului

Tipa care până nu demult trăia la fel de simplu şi obişnuit ca toată lumea. Acum însă s-a decis că stilul ăsta de viaţă o plictiseşte şi vrea să facă ceva ieşit din comun.

Cea care reinventează ritualurile

Un fel de indecisă care ar vrea şi o relaţie stabilă şi una mai neconvenţională. Am văzut ceva asemănător într-un episod din House cu o tipă căsătorită care şi-o mai trăgea din când în când cu alţii, dar cu acordul bărbatului ei.

Mămica din viitor

Îşi doreşte copii, da’ nu acum. Cândva. Da’ nu acum. Desigur că vrea să fie mamă, numai că încă nu se simte pregătită. Ce dacă are 30 sau 40 de ani? Dacă Adriana Iliescu a născut la 67 de ani, ea nu poate să mai amâne puţin?

Înceată, dar sigură

Cam ce am scris mai sus, numai că în varianta cu nunta, nu cu copilul. şi între timp se chinuie să facă faţă tuturor comentariilor de genul: “Da’ tu nu te mai măriţi?”

Eterna singuratică

Cea care ştie că viaţa de femeie măritată nu e pentru ea. Cea care îşi găseşte fericirea în alte lucruri decât în împlinirea printr-un bărbat.

Deci, doamnelor… unde vă încadraţi? 🙂

20 Comments

 • Mona

  Mai e una, de care e cam plina lumea. Categoria “ce-ai avut si ce-ai pierdut”. Femeia care la o saptamana dupa ce iese dintr-o relatie se arunca orbeste in alta, dupa o luna e deja maritata si afiseaza glorios aerul “acum m-am maritat, m-ai pierdut de tot”. Si dupa un an isi da cu pumnii in cap ca s-a maritat, dar e prea mandra sa recunoasca. Tot aici intra si aia care, cand iese dintr-o relatie, se arunca din pat in pat tot ca sa arate ce dorita e ea si ce comoara a pierdut fostul.

 • Monica

  habar nu am
  cred ca din fiecare cate putin
  adica sunt momente si momente si cred ca tptul tine de trairile interne dintr-un moment sau altul…

  prietenele mele imi zic: “Mai Monica, bucura te ca poti sa faci ce vrei oricand, nu-ti tine nimeni socoteala cati pantofi ai, ce faci, unde te duci, cu cine iesi dupa ce termini munca!”

 • lala

  mireasa spontana, cred! si pe mine ma apuca cand ma duc la nunti sau cand se casatoreste cate o prietena draga.

 • rontziki

  Hm…interesantă provocare, ca să zic aşa, că mi-e greu să mă situez :))) Să zicem că puţin din mai multe, din spiritul liber şi puţin din eterna singuratică…dar tre’ să recunosc că am şi ceva din prinţesa din turn, nu neapărat în ideea că sunt aici să-l primesc pe făt-frumos (cum sună :))), ci în ideea că, dacă chiar vrea, tre’ să fie în stare să-şi învingă orice teamă de înălţime şi să se agite un pic :)))

 • mOntecOre

  desi nu’s singura acum, eu ma situez undeva la intersectia dintre the free spirit si eterna singuratica. Desi e foarte trist sa te gandesti ca putem trasa niste categorii atat de usor. We are more then taggs:)

 • carmen

  Mai,avand in vedere ca numai ce scrisesem despre asta cu cum e vazut un om sigle, I guess ca dap, trebuie ca ma regasesc in cateva. Categoriile sunt clar orientative, adesea cred ca sunt o Miranda, yet, am si bucati din Charlotte…

 • Stefy

  Cred ca am/am avut ceva din mai multe :))
  Cautatoarea sufletului pereche…asta eram pana nu de mult :)) cand totusi mi-am dat seama ca mai bine “spirit liber”…si da…”fumeie” de cariera vreau sa fiu 😀

  Aaaa da…legat de faza “da nu te mariti”….o aud de la 18 ani x( pentru ca varu meu(31) s-a maritat cu o fata ce atunci iesise de pe bancile liceului…come onnnnnnnnnnnn…macar facultatea sa mi-o termin, dar oricum cum zicea “spirit liber sunt eu”:D

  Cand eram prin generala/liceu visam la feti frumosi, dar mi-a trecut

  Nu cred ca ma pot incadra intr-o tipologie fixa…asa cum zicea Monica, cred ca din fiecare cate putin.

  Visezi la feti-frumosi, iti cauti sufletul pereche, renasti ca pasarea phoenix, mai ai momente cand efectiv nu ai niciun plan si lasi totul sa curga de la sine, te apuca “dorul” de maritis cand auzi ca x sau y s-a maritat, pui piciorul in prag si vrei sa fii eterna singuratica sau spiritul liber, uneori te mai gandesti si cum ar fi sa te mariti/ai copil, dar stii ca nu e momentul…

  Categoria zisa de Mona e una foarte trista…de persoanele de genul mi-e chiar mila…pentru ca am vazut si in jurul meu persoane de genul

 • Ralux

  Esti o sursa de inspiratie, ce mai… Cred ca m-am regasit in cel putin trei categorii, in functie de fazele si toanele tipic feminine.:)

 • oana

  da, si eu cred ca de-a lungul timpului ne putem incadra in diverse categorii.
  eu acum sunt combinatia perfecta pentru “totul mai tarziu” adica combinatia dintre “inceata, dar sigura” si “mamica pe viitor”
  stiu ca vreau copii dar nu acum, peste cativa ani, nu peste foarte multi, dar oricum nu acum
  si stiu ca ca o sa vreau nunta, poate atunci cand o sa ma decid sa fac copii. am cu cine, e langa mine, l-am gasit, stiu ca nu mai pleaca nicaieri dar nu ne tine o bucata de hartie deci de cate ori merg la o nunta trebui sa raspund de zeci de ori ” noi inca nu, nu ne grabim, avem timp” :))

 • Stefan

  Am citit o carte foarte interesanta, ,,Barbatii sunt de pe Marte, femeile de pe Venus” de John Gray. Mi-a placut aceasta carte pentru ca este o carte practica, din care ai ceva de invatat. O recomand celor care cred ca au probleme in cuplu sau celor care doresc sa afle mai multe despre relatii. Am auzit ca John Gray va sosi si in Romania, asa ca ma gandesc sa merg sa il vad 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge