Stereotipuri de femei singure

Nu mai sunt o femeie singură de 4 ani deja. Nu neg că uneori mă gândesc cu nostalgie la vremurile în care puteam să îmi fac de cap fără să supăr pe nimeni, în care singura chestie care conta era să-mi procur cât mai multă satisfacţie şi plăcere. Indiferent dacă o adunam din complimente, din flirturi, din întâlniri, din săruturi sau din sms-uri. Însă nostalgia asta are parfumul trecutului şi nu e ceva ce-mi lipseşte, pentru că între toate complimentele, flirturile şi sms-urile erau perioade în care aveam nevoie de un el stabil cu care să merg la patiserie să cumpăr prăjituri, un el mereu acolo pentru mine. Şi acum îl am, deci vremurile acelea sunt rezervate amintirilor care ies la suprafaţă când mai vorbesc cu fetele. Sau când dau peste un articol de genul.

Normal că nu ţin pentru mine şi împărtăsesc cu voi cele 12 tipologii de femei singure. Poate vă regăsiţi şi voi, pentru că eu cu siguranţă mă regăsesc cel puţin în 3 dintre ele.

Căutătoarea sufletului pereche

Un fel de Charlotte din Sex and the City, cea care îl caută mereu pe sortit şi care speră că fiecare e cel rezervat pentru ea. Am fost aşa cam până pe la 20 de ani.

Phoenixul

O tipă recent ieşită dintr-o relaţie usturător de dureroasă, care face orice pentru a învinge durerea şi a se reinventa. O văd aici pe Nicole Kidman, pe Jennifer Aniston şi pe câteva dintre prietenele mele. şi pe mine – nu sunt genul care să lase o despărţire să-mi distrugă viaţa.

Femeia organică

Una care nu face absolut nimic. Lasă lucrurile să se întâmple şi destinul să-şi urmeze cursul. E pasivă şi aşteaptă să-i pice pară mălăiaţă în gură la nătăfleaţă. N-are nici o strategie, nici un plan.

Prinţesa din turn

Îl aşteaptă pe Făt Frumos să vină la ea. E convinsă că va apărea la un moment dat, iar ea e acolo să-l primească. I wonder how that works. ;))

Gafa – atenţie la înţelesul cuvântului

Îşi focalizează atenţia şi energia doar asupra scopului de a-şi găsi un soţ. Nimic altceva din viaţa ei nu mai contează până nu-şi atinge scopul suprem.

Spiritul liber

Femeia care nu ţine morţiş să aibă un bărbat lângă ea, pentru că îşi preţuieşte prea mult independenţa. în tipologia asta aş băga eu femeile de carieră.

Mireasa spontană

Femeia căreia nu prea i-a păsat de nuntă până la un moment dat când dorinţa de a fi mireasă o obsedează. Mie mi se întâmplă când mă duc la nunţi. După care-mi trece.

Răzvrătita oraşului

Tipa care până nu demult trăia la fel de simplu şi obişnuit ca toată lumea. Acum însă s-a decis că stilul ăsta de viaţă o plictiseşte şi vrea să facă ceva ieşit din comun.

Cea care reinventează ritualurile

Un fel de indecisă care ar vrea şi o relaţie stabilă şi una mai neconvenţională. Am văzut ceva asemănător într-un episod din House cu o tipă căsătorită care şi-o mai trăgea din când în când cu alţii, dar cu acordul bărbatului ei.

Mămica din viitor

Îşi doreşte copii, da’ nu acum. Cândva. Da’ nu acum. Desigur că vrea să fie mamă, numai că încă nu se simte pregătită. Ce dacă are 30 sau 40 de ani? Dacă Adriana Iliescu a născut la 67 de ani, ea nu poate să mai amâne puţin?

Înceată, dar sigură

Cam ce am scris mai sus, numai că în varianta cu nunta, nu cu copilul. şi între timp se chinuie să facă faţă tuturor comentariilor de genul: “Da’ tu nu te mai măriţi?”

Eterna singuratică

Cea care ştie că viaţa de femeie măritată nu e pentru ea. Cea care îşi găseşte fericirea în alte lucruri decât în împlinirea printr-un bărbat.

Deci, doamnelor… unde vă încadraţi? 🙂