Un pic mai tarziu şi vorbeam pe gratis

Spre deosebire de kinderii din zilele noastre, eu am primit primul celular în clasa a XI-a, mai exact la 17 ani. Deşi eram încântată nevoie mare, nu prea mă foloseam de el pentru că pe vremea aia minutu’ era cam scump, mai ales pentru o elevă fără venituri proprii. Aşa că mă uitam şăgalnic la el şi mă tot sunam de pe fix, măcar să-l aud cum sună. Apropos, ce ringtonuri personalizate pe-atunci, ce melodii preferate pentru fiecare contact în parte? Un ton de apel pentru toată lumea şi la revedere, fără mofturi şi figuri.

Vremurile au evoluat şi am un telefon care sună cum vreau eu, cu care pot să fac orice-mi trece prin cap, doar că mie nu-mi trec prea multe şi atunci îl folosesc la jumătate din capacitatea lui.

Pentru mine, telefonul e telefon, nu mp3 player, nu radio, nu aparat foto. Principala lui funcţie e posibilitatea de a comunica cu cineva rapid şi clar. Şi ieftin, da’ asta nu-i treaba telefonului. Asta e misiunea companiilor de telefonie mobilă, care se întrec să ofere cele mai multe minute, cat mai multe sms-uri gratuite, cele mai avantajoase abonamente, cele mai cele cartele. Oh, de-ar fi fost aşa şi pe vremea mea, ce mă mai conversam eu cu colegele de liceu până târziu în noapte… Cred că le cam invidiez pe adolescentele anului 2010 pentru toate avantajele astea. Mai nou, pe langa toate sutele, miile alea de minute si de mesaje gratuite, pe lângă toate bonusurile pe care le poţi primi cu diferite ocazii, de pe Romtelecom pe Cosmote vorbeşti ca şi cum ai suna pe alt fix. No extra charge. Să nu crăpi de ciudă că te-ai născut prea devreme?

Şi când mă gândesc cât mai vorbeam pe fix cu colegele când nu ne permiteam să ne sunăm pe celular sau când sunam noaptea după ora 23 că era mai ieftin. Acuma, n-ai decât să stai acasă şi sa ihţi suni prietenii, iubita sau iubitul de pe fix pe celular şi nu plăteşti nimic ihn plus, e ca şi când ai vorbi ihn reţea. Mi-a spus cineva, mai demult, că aici se va ajunge, da’ n-am crezut.

În altă ordine de idei, mie îmi place să vorbesc la telefon, şi minutele sunt binevenite de oriunde ar veni. şi dacă nu le am eu, să le aibă alţii şi tot mă bucur 😀

Aceasta a fost o leapşă de la Adi Hădean. Îi invit să vorbească despre pălăvragitul ieftin de pe fix pe mobil pe Dani Sima şi pe Elena Cîrîc.