Ritualuri zilnice si saptamanale

Fiecare femeie, oricât de mare sau mic preţ pune pe aspectul ei, are un ritual zilnic sau săptămânal de îngrijire şi înfumuseţare. Am şi eu unul, deşi, în ultimul timp, aspectul meu e ultimul de care-mi pasă. Totuşi, nu pot să ignor anumiţi paşi pe care îi fac pentru a arata cel puţin acceptabil.

Aşadar, ritualul zilnic de ingrijire şi frumuseţe se desfăşoară după cum urmează:

Dimineaţa: după spălatul pe dinţi şi pe faţă, urmează curăţarea tenului cu o loţiune tonică. Chestia asta am învăţat-o acum câteva luni la o demonstraţie cosmetică şi de-atunci o fac zilnic. Nu mă demachiez dimineaţa, deşi stiu că trebuie, însă imi îndepărtez surplusul de grăsime cu loţiunea tonică. Nu ma dau nici cu crema, desi stiu ca si asta ar trebui. Apoi mă machiez, mă pieptăn, mă  îmbrac, mă dau cu deo-roll la subrat şi o tulesc la lucru.

Seara: ritualul ăsta e mai lung şi începe cu spălatul pe dinţi. Apoi demachierea, ochii, după care faţa. Uneori îmi curăţ faţa şi cu lotiune tonică, alteori, când am chef, folosesc o cremă grunjoasă pentru un gomaj care să mai elimine din punctele negre şi sa îmi exfolieze pielea. După toate astea, aplic cremă hidratantă. Duşul, abia il aştept. Nu pot să adorm dacă nu fac duş, mai ales în zilele de vară când simt că orice se lipeşte de mine. Până să apară duş-gelurile Dove Visible Care, foloseam chiar orice fel de duş-gel. Nu-mi păsa. Acum îmi pasă, pentru că eu n-am mai avut nici un gel de duş care să aibă textura unei creme. E atât de cremos, încât chiar am senzaţia că mă spăl cu cremă. După duş, când  nu mi-e prea somn, mă dau şi cu cremă de corp. Nu obişnuiam să o fac, însă un concurs pe care l-am ţinut pe blog mi-a adus nişte produse care trebuiau testate. Si am rămas plăcut impresionata, drept pentru care m-am deprins şi cu obiceiul ăsta.

Cam în asta consta programul meu zilnic de îngrijire.

Cel săptămânal include spălatul pe cap – am un păr care nu necesită spălare o dată la două zile, aşa că pot liniştită să  îl  las chiar şi 6 zile până să îl spăl, că nu se vede, nu se simte. Spălatul părului se face în 3 etape: două şamponări şi o dată cu balsam. Nu limpezesc părul extrem de bine după balsam, pentru că la cât de neînblânzit e, stă mai cuminte, dacă păstrează puţin balsam în el. Deşi ştiu că nu e tocmai pentru el, îl usuc de fiecare dată cu uscătorul, pentru că altfel stă ca naiba şi oricum am probleme cu el, deci nu pot renunţa la pasul ăsta. Nu folosesc nici spumă, nici gel, nici ceară, nici fixativ, decâ când e musai necesar, adică la ocazii speciale. Şi cu toate astea îmi cade cu pumnul. Însă pentru asta am alt truc, pe care nu e momentul să îl dezvolt aici.

Apoi, un alt pas în ritualul săptămânal constă în manichiură şi pedichiură, etape despre care nu prea am ce sa vă povestesc, că nu fac nimic deosebit, în sensul că pur şi simplu îmi înmoi unghiile în apă şi le tai cu forfecuţa, după care le pilesc. Foarte rar le dau şi cu ojă.

Referitor la alte sfaturi de frumuseţe generală, cum ar fi dieta şi sportul, voi păstra tăcerea pentru că nu fac absolut nimic în privinţa asta şi şi-aşa mă chinuie gândul că nu mai trebuie să amân.

Acest post este o leapşă care a venit de la Roxana Radu, dar care a pornit de la cei 10 paşi de îngrijire şi frumuseţe enumeraţi de Oana Cuzino, şi pe care eu o trimit Corinei Săftescu, Floricăi, Elenei şi Andei. Bonus: Ramonei.