Cordonul rosu salveaza vieti!

Azi am primit un mail in care cineva ma ruga sa popularizez urmatorul mesaj. Am ales sa o fac pentru ca multe femei nu stiu cele de mai jos si pentru ca este un aspect important pentru sanatate:

Stii deja sau vei sti intr-o zi cum este sa fii parinte. Este cel mai frumos lucru care i se poate intampla unui om. Din ziua aceea, iti vei dori sa poti face orice pentru a-i asigura copilului tau tot binele din lume, momente frumoase impreuna, dar mai ales o sanatate de fier. Ti-ai dori  sa existe posibilitatea sa il tii intr-un clopot de sticla care sa-l pazeasca de tot ce e rau. Sau sa ii pui o centura de siguranta si sa il stii ferit de orice necaz.

Dar ce-ai zice daca ai sti ca acea centura de siguranta exista? Se numeste banca de celule stem! Si pentru a te convinge, poate ai aflat deja ca pe data de 15 iunie, Cord Blood Center a  anuntat prima eliberare de grefa de sange placentar din Romania*. Practic, din 2006, de la infiintarea primei banci in Romania si pana astazi, prima viata va fi salvata la noi in tara, datorita celulelor stem. Este vorba de viata micutului Vlad Decu (6 ani, Calarasi), bolnav de talasemie majora, care va beneficia de un transplant cu celule stem, de tip fraternar.

Te invitam sa vizionezi acest filmulet.

– este povestea emotionanta a lui Vlad Decu si a Mariei, surioara lui care ii va salva viata. O poveste spusa de Sanda Nicola, jurnalist si sociolog si o dovada vie ca celulele stem chiar pot salva vieti!

Ne-a impresionat foarte mult aceasta marturie si de aceea vrem sa ducem povestea mai departe.

Cordonul rosu poate fi un simplu accesoriu. Pentru tine, pentru femeia din tine, pentru tine ca mamica in devenire. Insa poate deveni mai mult de atat. Poate fi purtatorul unui mesaj de speranta.

Ajuta-ne sa facem din cordonul rosu o tendinta vestimentara a acestui an,  un statement, o atitudine!

Poti purta CORDONul ROSU de-acum inainte si ca semn aparte. Poti purta simbolic CORDonul rosu pentru a transmite mai departe decizia ta de a-i recolta copilului tau celule stem din cordonul ombilical la nastere. Poi purta CORDonul rosu pentru a le vorbi si celorlate viitoare mamici despre “centura de siguranta” pe care i-o pot pune copilului lor pentru intreaga viata. Dar mai ales pentru a le spune tuturor povestea salvarii primei vieti datorita celulelor stem de la noi din tara– viata lui Vladut Decu din Calarasi!

*“CORDonul rosu salveaza vieti!” este mesajul pe care CORD BLOOD CENTER, prima banca de celule stem din Romania, il transmite mamicilor si tuturor femeilor care isi doresc la un moment dat un copil, in cadrul unei campanii de constientizare a necesitatii si utilitatii prelevarii de celule stem din sangele placentar la nastere. Mesajul este sustinut de un eveniment in premiera in domeniul family banking-ului de la noi din tara: eliberarea primei grefe de sange placentar de la o banca de celule stem din Romania, in urma careia viata unui copil va putea fi salvata.