Cum e la tine la lucru?

În 3 ani de zile, n-am iniţiat nici o leapşă. Poate e timpul. Aşadar, o leapşă despre munca noastra cea de zi cu zi*. Cu întrebări, evident:

1. Câte zile lucrezi pe săptămână?

5. De luni până vineri. Mă refer strict la locul de muncă. În rest, mai prestez cu drag şi spor şi pentru alte site-uri.

2. Câte ore lucrezi pe săptămână?
40. Şi îmi e de ajuns. 🙂 Am mai explicat eu cum văd serviciul şi locul pe care îl ocupă în viaţă.

3. Ai un program fix? O rutină?
Da. Zilnic de la 9 la 17:30, nici mai mult, nici mai puţin, cu excepţia zilelor în care trebuie să plec mai repede, dar pe urmă, recuperez.

4. De câte ori pe zi îţi iei pauze la serviciu?
Una de jumătate de oră, la prânz, în jurul orelor 12-13. În rest, bat coclaurii internetului după fiecare task pe care-l termin. Am nevoie de puţină destinere, or else…

5. Câte ore pe zi petreci scriind şi citind emailuri?
Având în vedere că eu sunt obsedată de email, de cel personal, mai ales, îl verificam cam în fiecare oră. Acum mi-am instalat pluginul de webmail şi nu mai tre’ să intru decât când văd că am primit ceva. Pe cel de lucru, nu prea petrec timp deloc că nu prea primesc mailuri importante. Ori sunt spamuri, ori notificări, ori mesaje trimise unui grup, care pe mine nu mă prea vizează.

6. Care e primul lucru pe care îl faci când ajungi la lucru?
Cum instalarea laptopului şi scoaterea tuturor lucrurilor din geantă nu se pune, primul lucru pe care îl fac e să-mi verific mailurile. Apoi salut lumea pe twitter, îmi fac cafeaua şi mă pun să lucrez.

7. Cu cine bei cafeaua şi cine o face?
Eu mi-o fac, fie un ness, fie la aparat. De regulă o beau pe twitter la un #remotecoffee, cu cine se nimereşte.

8. Un exemplu de office fun?
Oh, la un moment dat, office fun-ul se petrecea pe twitter, acuma mă rezum la poze sau chestii de pe net pe care le împart cu colegele mele.

9. Când nu lucrezi, cum îţi petreci timpul?
Întrebarea asta li se potriveşte cel mai bine workoholicilor, dar, hai să răspund şi eu. Citesc, în primul rând, apoi mă uit la seriale, fac tot felul de treburi pe care n-are cine să le facă, iar de ieşit, ies doar în weekend şi destul de puţin. Situaţia e de aşa natură încat prefer să stau mai mult pe-acasă.

Curioasă fiind, îi pasez leapşa lui Roxi, Dora, Liviu şi lui Tac’su. Da’ m-aş bucura şi dacă cei nelepşuiţi răspund în comentarii.
__________
*Această leapşă nu e originală în totalitate, am găsit unele întrebări pe alte bloguri din US. 😀