Ce poate sa faca telefonul mobil?

DISCLAIMER: in urma comentariilor, am aflat ca nu toate chestiile de mai jos functioneaza. Unii sustin ca unele merg, altele nu. Cel mai bine ar fi sa nu le luam de bune. Eu le-am pus aici doar pentru a fi la indemana si de folos, daca e cazul. S-a dovedit ca nu prea. 😀

Sunt aproape sigura ca mai toti ati primit aceste informatii pe email, pentru ca si eu tot de acolo le am. Cum faceam eu ieri curatenie printre mesajele primite, pentru a nu pierde chestiile astea (trebuincioase zic eu) am zis sa le postez pe blog, ca de aici nu mai pleaca nicaieri. 😛

1. Apelul de urgenta, 112, poate fi apelat si daca ai tastele blocate. Incearca!

2. Ti-ai inchis cheile in masina si esti departe de casa, unde sunt si cheile de rezerva? Daca este cineva acasa si are un telefon mobil, suna-l si roaga-l sa tina cheile aproape de telefonul lui. Tu apropie telefonul tau la 20 cm de usa masinii. Persoana de acasa apasa pe telecomanda cheii de rezerva si ti se vor deschide usile.
Functioneaza si cu usa portbagajului. Incearca!

3. Ti s-a descarcat mobilul? Orice mobil are o incarcare de rezerva in baterie, care se activeaza la combinatia *3370# si iti asigura o incarcatura de rezerva de 50%. Cand iti pui telefonul la incarcat, se incarca si rezerva, putand s-o folosesti si alta data.

4. Ce poti face, daca ti se fura mobilul? Comerciantii de telefoane tin secret aceasta informatie, ca hotul sa poata folosi telefonul furat si sa consume serviciile telefoniei, iar cel de la care s-a furat, sa-si cumpere telefon nou.

Trebuie sa afli seria telefonului tau. Pentru aceasta tasteaza *#06#, fara a apasa alte taste si pe ecran va  aparea automat seria. Acest cod este unic in lume si este seria telefonului tau. Noteaza acest cod si pune-l in loc sigur. Daca ti se fura telefonul, anunta operatorul tau de telefonie si comunica-i acest cod. Acesta ii permite sa-ti blocheze telefonul (aparatul in sine) si hotul nu va putea folosi telefonul tau, nici daca schimba cartela SIM.

Este putin probabil sa-ti recuperezi vreodata telefonul, dar nici hotul nu-l va putea folosi sau valorifica. Cel mai important aspect de aici este ca, daca toata lumea ar cunoaste acest truc, nu ar mai avea hotii de ce sa fure telefoane.