O femeie stie

O bună bucată de vreme, nu aveam deloc încredere în ceea ce se numeşte „instinct feminin”. Ba mai mult, credeam că e o invenţie de care se foloseau femeile ca să aibă ceva în plus faţă de bărbaţi.

E evident faptul că nu îl experimentasem şi că nu ştiam cum se manifestă, de aia nu credeam în el. Că eu mai am episoade de-astea în care mă ghidez după dictonul de pe tricoul Orădeanului „Link, or it didn’t happen”, sau cu alte cuvinte, nu cred până nu văd (simt, în cazul de faţă).

Să vă spun drept nu mai ştiu când am simţit prima oară că am aşa ceva, da’ jur cu mâna pe sufleţel că el există. De altfel, martore am o droaie.

Constatam acum ceva vreme pe twitter că „o femeie ştie exact când alta se simte ameninţată de ea” şi am promis în stânga şi în dreapta că voi dezvolta subiectul. Acea vreme a venit şi sper să-mi găsesc cuvintele potrivite că tare mi-e că iară mă încurc în idei şi că iese ceva ce nu mi-am dorit.

Mă adresez fetelor, în primul rând, da’ şi baieţii pot ciuli urechiuşele, că poate mai fac un pas întru înţelegerea noastră.

Vi s-a întâmplat vreodată să simţiţi gelozia unei femei din gesturile prietenului ei?  Sau să vă treacă un fior de plăcere când una dintre celelalte se uită insesizabil de urât la voi, din cauză că probabil v-aţi permis prea multe cu consortul ei? Sau poate dintr-o dată e prezentă mereu acolo unde nu era până acum? Dar ce spuneţi sentimentul ciudat pe care-l aveţi când întâlniţi o amică de-a iubitului vostru, despre care v-a vorbit un pic cam mult? Sau de atitudinea unui amic de-al vostru total schimbată deodatş faţă de voi, de o distanţă visibil afişată ?

Dacă aţi simţit măcar o dată că lucrurile astea s-au întâmplat, fără ca cineva să vă confirme, dar să fiţi sigure că aşa e, atunci ăsta-i ce se numeşte în limbaj popular „instinct feminin”.

Din experienţă personală vă relatez că şi eu am gafat şi i-am dat alteia de înţeles că prezenţa ei mă face să mă simt nesigură. Şi m-am comportat atât de stupid, că singura căreia i-am făcut rău am fost eu. Şi ea stătea pe margine şi se amuza. Şi întindea coarda tocmai pentru că ştia că turbez…

Tot din experienţă personală vă spun că am ştiut instantaneu când iubita care s-a simţit ameninţată de mine a avut „o discuţie” cu el. Şi aşa cum ziceam pe twitter… dacă o femeie nu e interesată de respectiv, stă pe margine şi se amuză, continuând sau nu joaca. Dacă vrea mai mult, ştie exact unde să dea, pentru că, un alt adevăr despre femei, o femeie ştie unde doare cel mai tare.

Femeile astea…complicate, perverse, neruşinate, geloase (uneori a proasta, alteori pe bună dreptate), sunt totuşi nişte fiinţe greu de înţeles. De către bărbaţi. 🙂