O femeie stie

O bună bucată de vreme, nu aveam deloc încredere în ceea ce se numeşte „instinct feminin”. Ba mai mult, credeam că e o invenţie de care se foloseau femeile ca să aibă ceva în plus faţă de bărbaţi.

E evident faptul că nu îl experimentasem şi că nu ştiam cum se manifestă, de aia nu credeam în el. Că eu mai am episoade de-astea în care mă ghidez după dictonul de pe tricoul Orădeanului „Link, or it didn’t happen”, sau cu alte cuvinte, nu cred până nu văd (simt, în cazul de faţă).

Să vă spun drept nu mai ştiu când am simţit prima oară că am aşa ceva, da’ jur cu mâna pe sufleţel că el există. De altfel, martore am o droaie.

Constatam acum ceva vreme pe twitter că „o femeie ştie exact când alta se simte ameninţată de ea” şi am promis în stânga şi în dreapta că voi dezvolta subiectul. Acea vreme a venit şi sper să-mi găsesc cuvintele potrivite că tare mi-e că iară mă încurc în idei şi că iese ceva ce nu mi-am dorit.

Mă adresez fetelor, în primul rând, da’ şi baieţii pot ciuli urechiuşele, că poate mai fac un pas întru înţelegerea noastră.

Vi s-a întâmplat vreodată să simţiţi gelozia unei femei din gesturile prietenului ei?  Sau să vă treacă un fior de plăcere când una dintre celelalte se uită insesizabil de urât la voi, din cauză că probabil v-aţi permis prea multe cu consortul ei? Sau poate dintr-o dată e prezentă mereu acolo unde nu era până acum? Dar ce spuneţi sentimentul ciudat pe care-l aveţi când întâlniţi o amică de-a iubitului vostru, despre care v-a vorbit un pic cam mult? Sau de atitudinea unui amic de-al vostru total schimbată deodatş faţă de voi, de o distanţă visibil afişată ?

Dacă aţi simţit măcar o dată că lucrurile astea s-au întâmplat, fără ca cineva să vă confirme, dar să fiţi sigure că aşa e, atunci ăsta-i ce se numeşte în limbaj popular „instinct feminin”.

Din experienţă personală vă relatez că şi eu am gafat şi i-am dat alteia de înţeles că prezenţa ei mă face să mă simt nesigură. Şi m-am comportat atât de stupid, că singura căreia i-am făcut rău am fost eu. Şi ea stătea pe margine şi se amuza. Şi întindea coarda tocmai pentru că ştia că turbez…

Tot din experienţă personală vă spun că am ştiut instantaneu când iubita care s-a simţit ameninţată de mine a avut „o discuţie” cu el. Şi aşa cum ziceam pe twitter… dacă o femeie nu e interesată de respectiv, stă pe margine şi se amuză, continuând sau nu joaca. Dacă vrea mai mult, ştie exact unde să dea, pentru că, un alt adevăr despre femei, o femeie ştie unde doare cel mai tare.

Femeile astea…complicate, perverse, neruşinate, geloase (uneori a proasta, alteori pe bună dreptate), sunt totuşi nişte fiinţe greu de înţeles. De către bărbaţi. 🙂

13 Comments

 • Maddame

  Am simțit gelozia alteia. Eu mă purtam ca omul prietenos cu iubitul ei, dar se pare că ei amândoi au înțeles altceva. Am intrat în pământ de jenă când m-am prins și de atunci sunt mai atentă la semne.

 • Gabi

  Nu trebuie mai mult decat o privire ca sa observi ca un barbat te place. Ce se intampla mai departe e asumare: iti asumi sau nu sa intri in jocul flirtului.

  Insa aceste instincte (care mie mi se pare mai degraba un spirit de observatie fin) le au si barbatii, uneori chiar destul de puternice, atunci cand vine vorba de teritoriul lor. Poate nu la manifesta la varsta de 20 ani, cand teritoriul lor este inca … sa zicem “in miscare”, neclar fixat …, dar dupa varsta de 30 ani sau cand sunt implicati in relatii serioase, observa rapid si precis orice posibil intrus. Observa bineinteles si femeile care au o atitudine mai “prietenoasa” fata de ei. Unii profita de asta, altii nu.

  Dar sa vina chiar ei sa ne explice.

 • cos

  Va explic eu. Uitati-va la poza aleasa de tomata… la privirea omului. Vi se pare voua ca spune spune ceva mai mult decat “Hă hă hă… new pussy hă hă hă…”

  Nu ne complicati prea tare fetelor 🙂

 • Tomata

  @ Maddame –> 🙁 De multe ori, stricam ceva fara sa vrem.

  @ Gabi –> Cu prima fraza sunt total de-acord. Si asta stie o femeie. 😛 Io n-am zis ca barbatii nu pot, da’ nu pot sa stiu cum e la ei. 😛 Daca n-am crezut nici in asta feminin…

  @ cos –> :)) La asta nu m-am gandit, da’ nu zici tu rau ce zici aici. 😛

  @ Gabi –> Acolo deja cred ca e vorba de altceva. ;))

 • dana

  eu nu prea am inteles 🙂
  asta nu e spirit de observatie? 😛
  sau nu inseamna ca te pricepi la oameni?
  adica te prinzi daca cineva e nesigur in preajma ta etc etc nu… intuiesti

 • Alexandra

  Si cum reactionezi atunci cand o femeie se apropie foarte mult de iubitul tau, ba chiar devin prieteni si ii trimite mail-uri cu “te pup”, “o sa-ti mai scriu”, “o sa-ti povestesc cand ne vedem cum mi-am petrecut ziua” etc? Nu-i spui nimic?

 • Dan Gh.

  După părerea mea nu exista instinct feminin, ci doar o invăţare a limbajului trupului, a spiritului de observaţie, o mai buna coagulare cu sinele tau prin care conlucrezi să ajungi acolo unde vrei, la minciuna celuilalt, la făţărnicia aceluia.. îs multe de zis. Prea complicat postul. Toate cele bune!

 • LoreDada

  Eu zic intuitie la altceva, si anume: sa iti dai seama de ceva, in absenta oricarui semn/semnal vizibil.
  A STI . Fara argumente.
  Exemplu: stai de vorba cu iubitul, totul e ok, asculti ce povesteste…si deodata, zdarng: STII ca minte. Toata fiinta ta stie asta, brusc. Daca intreaba cineva de ce, habar n-ai. NU sunt argumente logice sau rationale (nu e mai incordat ca de obicei, nu evita contactul vizual, nici nu te fixeaza prea tare, povestea e corenta, faptele se leaga…) si totusi, STII.
  De aici incolo poti sa incepi sa cauti: ce, cum, unde. 🙂

 • LoreDada

  Din exemplele date de tine, eu am inteles ca ar fi vorba despre intelegerea si descifrarea mesajelor nonverbale transmise (constient sau nu) de catre ceilalti.
  Pentru mine, intuitia se afla deasupra capacitatii de decodare a mesajelor nonverbale – care poate fi invatata si antrenata.
  Intuitia..nu. Intuitia nu depinde de educatie, de cultura, de bani 🙂 …Intuitia o au doar femeile. Si Bote 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge