Teacup.ro – pentru cititori

Mie îmi place social media şi toate platformele pe care pot comunica cu alţi oameni care îmi împărtăşesc pasiunile. Twitter, Facebook, blip.fm sunt doar câteva pe care le frecventez aproape zilnic. Ce se întâmplă când o platformă de social media aduce laolaltă cititorii? Adică fraierii aia care pierd zile în şir, nopţi chiar, citind o carte. Literatură în principal. Se întâmplă că eu şi ei ne îndrăgostim. Un site precum teacup.ro este exact lucrul care îi lipsea online-ului românesc, cel puţin în universul ăsta de care vă vorbeam, al cititorilor.
Ce oferă site-ul?
În primul rând tre’ să-ţi faci un cont. Dup-aia îţi adaugi cărţi la profil, astfel încât să vadă lumea ce citeşti, ce-ai citit şi ce îţi doreşti să citeşti, iar pe marginea acestor cărţi să poţi dezvolta un dialog cu alţii. Ca doar de-aia-i platformă de socializare.
Ai posibilitatea să scrii articole, fie recenzii, fie păreri despre lectură, literatură şi cărţi în general. Si poţi, de asemenea, să comentezi la alte articole, să interacţionezi cu autorii lor şi chiar să polemizezi.
Ai o căsuţa de mesaje private, unde poţi vorbi cu prietenii de pe site, fără să vadă toată lumea ce ai să le spui.
Îmi place site-ul foarte mult, da’ o singura chestie nu e ok: „TeaCup este o reţetă 100% originală, marca bookblog.ro.” Nu ştiu cine a avut primul ideea, da’ shelfari.com şi goodreads.com există de ceva vreme. 😀 See you there. 😉

8 Comments

 • Bianca

  Mi-am facut si eu cont zilele trecute, dar deocamdata nu am avut timp sa ma ocup de el.
  Ideea e chiar misto, sa vedem cum va merge 🙂

 • Diana

  Eu am cont de ceva timp. M-am ocupat chiar destul de mult, am bagat carti, am cautat, am incercat sa imbunatatesc cumva. Dar mie nu-mi place sa fiu ignorata, iar cand am trimis e-mail administratorului, semnaland cateva greseli (carti incadrate gresit, fara poza cu coperta) si nu am primit raspuns, parca nu mi-a mai fost asa drag site-ul.

 • Andrei Rosca

  Ideea nu este originala, insa reteta este 🙂 Reteta e formata dintr-un numar de ingrediente. Iar combinatia de ingrediente e unica in cazul TeaCup 🙂

  Multumim frumos pentru promovare 🙂

 • Tomata

  @ maria –> Incearca-l. 🙂

  @ Bianca –> Si eu am mai bibilit acuma la el, am mai adaugat niste carti, dar multe nu sunt. Eh , sunt doar la inceput. 😛 Si oricum putem si noi adauga coperti.

  @ Diana –> 🙁 Stiu ca lipsa unui raspuns poate fi descurajanta, da’ cine stie, poate n-a ajuns mailul sau poate au asa mult de lucru ca incearca sa rezolve intai problemele grave. :- ??

  @ Andrei Rosca –> My plasure. 🙂

  @ Liana –> Uite ca am primit raspunsul de la Andrei Rosca. 🙂

 • trifoi

  Si eu am cont pe TeaCup, dar dupa ce am “muncit” mult ca sa-mi adaug biblioteca pe shelfari, o sa mai dureze ceva pana sa am chef s-o adaug si pe TeaCup 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge