Avem puterea de a da o sansa!

Io aş încerca să scriu despre ce urmează să se întâmple în  Timişoara, da’ sunt atât de emoţionată, de entuziasmată şi de bucuroasă să iau parte la ceva de genul, încât nu-mi găsesc cuvintele să vă spun aşa frumos cum a făcut-o Nebuloasa.

De fiecare dată când văd la televizor concerte caritabile, de genul celui pentru Haiti sau cel pentru încălzirea globală, mi se face inima cât un purice şi mă podidesc lacrimile. Pentru că solidaritatea e cel mai uman sentiment, e definiţia supremă a omului, e bunătatea şi mila şi altruismul la un loc, e ceea ce ne salvează, ceea ce ne umple sufletele de bucurie şi ceea ce ne face să ne simţim un pic mai buni. Şi solidaritatea va fi personajul principal pe 27 februarie, când ne vom strânge la Hotel Timişoara pentru a aduna bani pentru Daniel Răduţă.

Cine nu ştie încă povestea lui, aflaţi că Daniel a fost diagnosticat cu leucemie, şi pentru operaţia care îl poate salva, are nevoie de o sumă mare de bani. S-au strâns deja foarte mulţi, dar şi mai mulţi au rămas să se strângă.

Pentru asta, noi, bloggerii timişoreni, ne alăturăm iniţiativei lui Mile Cărpenişan şi vom participa la o licitaţie. Invitatul de onoare, Adi Hădean, ne va găti, The Sîrbs ne vor încânta, şi toată lumea e invitată să liciteze pentru această cauză nobilă.

Abia aştept întâlnirea asta pentru că gândul că ea contribuie la speranţa de viaţă a lui Daniel, mă umple de bucurie şi credeţi-mă că ştiu cum e să ai o speranţă cât de mică, ştiu cum e să răsufli uşurat după multe răspunsuri negative, ştiu cum e să plângi de fericire când lumea îţi întoarce şi obrazul lui bun, nu doar spatele.

La licitaţie s-au înscris deja câteva obiecte, printre care şi al meu. N-o să vă spun despre ce e vorba pentru că e o surpriză la care trebuie să muncesc un picuţ, dar nu prea mult.

În altă ordine de idei, dar păstrând aceeaşi temă, ieri a luat naştere un alt proiect deosebit de frumos, la fel, dătător de speranţă, de bucurie, de o şansă la viaţă, un proiect căruia îi doresc să aibă succes şi rezultate.

Nu cred că există senzaţie mai frumoasă şi mai pură decât aceea de a face un bine unui om care fără ajutorul tău s-ar putea risipi…