M-am mai însănătoşit psihic

Anul trecut a fost pentru mine un an de coşmar. Asta ştiţi deja că am elaborat mai pe larg. Pentru că anul ăsta să nu fie la fel, cel puţin pe plan psihic, am luat nişte hotărâri. Şi, Doamne, ce bine mă simt acum! Nu mai am gânduri negre, nu mai îmi fac scenarii imposibile, nu mai visez accidente şi nici nu mai inventez tragedii, nu mă mai gândesc la moartea celor din jur şi nici la alte nenorociri. Pe scurt, nu pot să zic că gândesc pozitiv, pentru că realismul meu mă împiedică, dar cel puţin nu-s nici aşa pesimistă cum am fost. La baza acestei schimbări stă cea mai importanta decizie pe care am luat-o: să înlătur orice sursă negativă care mă poate afecta sufleteşte. În traducere liberă: să nu mă mai uit la ştiri, să nu mai citesc articole pe net despre accidente, crime, violuri & co, să nu mai fiu curioasă de chestii macabre şi să nu mai pun la suflet orice nu mă afectează direct. Viaţa e prea scurtă că să sufăr din cauza altora. Şi sunt atât de multe lucruri rele care ni se pot întâmpla pe plan personal încât chiar n-are rost să facem risipă de energie întristându-ne sau enervându-ne pentru lucruri care se întâmplă pentru că aşa e scris undeva să se întâmple. Acum nu zic să ne transformam în nişte insensibili pentru că nu asta e soluţia. Dar mai puţină dramă ne-ar asigura o sănătate psihică mai bună.

Când s-a întâmplat tragedia cu prăbuşirea acelui avion şi au murit toţi pasagerii, carlitos a scris acest post. Ii înţeleg tristeţea şi gândurile pentru că şi eu fac cam la fel, îmi fac rău singură imaginându-mi lucruri tragice. Care-i scopul? Eu nu mai pot şi consider că acţionând în felul următor, sunt la adăpost de prea multe lacrimi:

Am refuzat să mă gândesc la momentele prin care au trecut oamenii aia. Nici măcar n-am urmărit la TV ce şi cum s-a întâmplat. Pentru că nu vreau să ştiu şi pentru că m-am săturat de atâta iad cât există pe pământ. Pentru că el nu-i altundeva, decât aici, între noi. Mulţi sunt în el şi majoritatea oamenilor nu ştiu, sau ştiu prea puţin. În iad sunt mamele ale căror copii mor, în iad sunt părinţii ai căror copii sunt bolnavi, tot acolo sunt şi cei care se confruntă cu boli incurabile. Iadul nu e un cazan cu smoală unde Satana învârte tacticos, iadul e cel de lângă noi.
Şi din cauza asta, eu nu vreau să îl mai vad. Nu vreau să îl mai aud, nu vreau să-l mai conştientizez. Refuz. Când partea mea de iad va să vie (pentru că va veni la un moment dat) o să ii acord toată atenţia. N-o să am de ales. Pana atunci nu mă consum pentru alte iaduri. N-are rost.