Taaaaaaaaaci !

Pe mine ma enerveaza multe lucruri. Unele utile, altele inutile. Cateodata nu ma enervez cand ar trebui, in situatii care o cer, si altadata ma enervez pentru orice rahatel. Dar de enervat, ma enervez destul de des. Acuma, dupa atatea repetitii, ati inteles voi ca miezul acestui post e unul dintre motivele care imi strica buna dispozitie.

Vorbitul in timpul filmului. Asta tratam azi. Bai, deci nu suport sa trancaneasca cineva cand sunt atenta la desfasurarea actiunii, sa ma intrerupa cu intrebari stupide sau supozitii idioate despre ce urmeaza sa se intample. Uita-te, fă, la ecran si casca ochii la dialog!! Ca in filmul ala nimic nu e de umplutura! Fiecare replica are menirea ei, fiecare gest e pus acolo ca e important pentru intelegerea peliculei. Daca nu te scapa la pipi, daca nu primesti un telefon important, sau daca pur si simplu nu pui pe pauza cand tre’ sa pleci din fata monitorului, nu ma intreba „Ce-o zis?”, „Ce-o facut?”, „Cine-i ăsta?” fara motiv, ca ma superi rau.

Mi se intampla si mie (din motive intemeiate) sa intreb, asa din Paste-n Revelion, in cazul in care imi scapa ceva, da’ zic io ca-i scuzabil (ca io nu prea fac chestii care nu-mi place sa mi se face mie). Da’ am io vreo doua persoane cu care ma uit la filme si care ma streseaza la maxim ca nu-s atente. Una dintre ele e taica-miu, care daca se intampla sa ma nimeresc prin camera cand se uita la un film pe care l-am vazut, simte nevoia sa isi impartaseasca impresiile cu mine, si in loc sa se uite mai departe sau sa puna pe pauza, pierde lucrurile cele mai importante. Si tocmai de la el am invatat ca tre’ sa tac la filme, sa nu pun intrebari si sa nu ma foiesc aiurea. De cealalta persoana nu zic nimic, ca se stie ea prea bine si musca aia ii cam bazaie pe langa caciula acuma.

Nu-mi place sa ma uit la un film singura, ca ii mai sarat, sau mai dulce, dupa gust, cand il vad cu cineva. Da’ cineva-ul ala tre’ sa taca pana la sfarsit si atunci putem sa aberam despre ce-am vazut pana a doua zi dimineata, ca o fac cu placere. Da’ nu in timpul filmului.

Care mai aveti nervisori de-astia, aici si-acum e momentul sa ii eliberati.