Despre dragoste la prima vedere

A inceput sa-mi fie tot mai greu sa scriu despre sentimente… mai ales despre alea pozitive. Ma uit in jurul meu (cateodata nici nu e nevoie sa ma uit, pentru ca aud) si nu mai vad nimic pozitiv. Cand s-au pierdut toti fluturii, cand au plecat toate pasarelele si de cand picurii de ploaie nu ma mai inveselesc? Iarna asta s-a cuibarit adanc in sufletul meu, imi sterge orice zambet de pe buze, inlocuindu-l cu un ranjet rautacios, cu un ras prefacut si cu o expresie scarbita sau indurerata.

In contextul asta, m-am hotarat sa scriu despre dragostea la prima vedere. Pentru ca asa imi cerea in 15 decembrie Wwraith. Ma gandesc sa o iau pe alt drum, sa vorbesc despre alta dragoste, de cea pentru un oras, sau poate de cea pentru un film, o melodie sau o carte. Dar stiu ca nu asta vrea. Stiu ca ar vrea sa stie ce cred eu despre niste ochi ce iti patrund sufletul cu o simpla privire. Despre un corp pe care l-ai mangaia de cum iti apare in raza vizuala. Despre un par prin care ti-ai rataci degetele si despre un zambet pe care l-ai intretine ca pe un foc in mijlocul gerului. Poate si despre o mana careia nu i-ai mai da drumul de frica sa nu se dizolve. Sau despre un nume care iti revine repetitiv si obsedant in minte, un nume pe care nu-l stii, dar un nume pe care il dai tu cuiva de care te-ai indragostit pe loc.

Si poate ar vrea sa stie daca eu cred in dragostea la prima vedere, poate daca mie mi s-a intamplat, ori daca mi s-ar putea intampla…si nu pot sa-i raspund pentru ca acum orice i-as spune l-as minti. Nu pot nici macar in minte sa formulez raspunsul pentru ca simturile si amintirile imi sunt amortite. Intunecate. Renegate. Mute. Intrezarirea unei indragostiri la prima vedere imi e interzisa. Pentru ca vederea mea e bandajata, e detinuta, e impropriu spus „a mea”.
———————————————————–
1. Acesta nu e un post trist
2. Traiesc periculos si provoc o arma sa vorbeasca despre dragostea la prima vedere.

Later edit:

Va multumesc pentru cuvintele din suflet pe care mi le-ati spus si pentru grija voastra. Imi pare rau ca v-am lasat impresia ca sunt inca trista, ca n-am dat drumul lui 2008, da’ sa stiti ca acum sunt chiar bine, nu mai sunt trista, sunt destul de bine dispusa. Era doar un fel de a scrie un post despre o idee pe care n-o stapanesc prea bine si pe care eram intr-un fel datoare s-o scriu. 🙂 De asta am si scris precizarea ca nu e un post trist. 🙂

15 Comments

 • Cartitzoiu'

  Deci…las că îmi asum misiunea să te prelucrez duminică. Ori te fac ketchup, ori poate-Å£i recapeÅ£i culoarea roÅŸie. Că acuma eÅŸti o tomată galbenă.

 • nebuloasa

  eu am trait o data dragostea la prima vedere si afost exact asa cum ai spus: “ochi ce iti patrund sufletul cu o simpla privire”; senzatia e minunata si la mine a durat mult timp sentimentul, pana cand, evident s-a terminat 🙂

 • lollitta

  oooo, eu cred in dragostea la prima vedere. mult de tot. si sa stii ca se intampla de multe ori cand te astepti mai putin. stiu ca e o propozitie banala, dar e plina de adevar.
  eu m-am indragostit ieri la prima vedere de o rochie superba 🙂

 • NEOX

  Am impresia ca ai o atitudine negativisto-depresiva de care ar trebui sa scapi. Incearca sa vezi chestiile bune care ti se intampla (sunt sigur ca exista) si sa le ignori pe cele neplacute. Treci printr-o perioada probabil mai dificila cum mai trecem fiecare din cand in cand. Stii ce am invatat eu de-a lungul timpului desi s-ar putea sa para un cliseu? Sa traiesc clipa fara sa ma gandesc foarte mult la ce a fost si la ce o sa fie. Am o idee despre ce as vrea pe termen lung insa imi fac planuri doar pe termen foarte scurt. Ma bucur zilnic de familie, de prieteni, de un film misto. Iau viata ca atare si am dezvoltat o imunitate la tot ce este negativ, trec toate pe langa mine fara sa le acord nici macar o secunda de implicare emotionala. Intamplarile negative au doar importanta pe care noi, inconstient sau constient, le-o conferim. Incearca sa-ti gasesti un echilibru al tau, sa-ti ocupi timpul atat cat este posibil cu ceea ce iti face placere, sa te joci, sa razi, sa calatoresti, sa citesti si ai toate sansele sa-ti revii.

 • INTJ

  mda, eterna poveste: nu mai sunt singur(a) si deci nu mai am voie sa simt nimic. dar chiar daca: “A successful marriage requires falling in love many times, always with the same person.” (Mignon McLaughlin) … sa nu uitam ca: “To fear love is to fear life, and those who fear life are already three parts dead.” (Betrand Russell)

  in plus, se pare nu sunt singurul care nu crede ca iubirea poate fi “detinuta” … “Iubirea nu se daruie decat pe sine si nu ia energia sa atotputernica, divina si misterioasa decat de la sine. Iubirea nu stapaneste si nu vrea sa fie stapanita de cel sau cea caruia i se daruie; fiindca iubirii adevarate ii este de-ajunsa iubirea infinita, sublima si transfiguratoare.” (Kahlil Gibran)

 • Zoli ZzZ

  cu toate ca 2009 a inceput de’o vreme tu inca nu i-ai dat drumul la 2008
  ridic paharul pentru dragostea la prima vedere; si orice lucru ce provine din mister care din necunoscut iti creeaza fluturi in stomac.

 • TiBi

  nu mai vreau sa simt dragoste la prima vedere. ma inebuneste, nu mai pot gandi normal. dar, ce mai e normal pe lumea asta? ninge dupa 15 zile de la craciun:(

 • Tomata

  @ Cartitzoiu’ –> Accept prelucrarea, chiar daca nu-s abatuta. 😛

  @ nebuloasa –> Poate odata candva mi se va intampla si mie, pana atunci, te cred pe cuvant. 🙂

  @ Deea –> 🙂 Daca cumva ti se va intampla in viitorul apropiat, sa revii sa ne povestesti.

  @ NEOX –> Am scapat, asa cum am zis si in later edit. Nu mai sunt cu corabiile inecate. Cel putin pentru moment. 🙂

  @ lollitta –> :))) Pai stiu, ca sunt unele indragostiri la prima vedere care pot dura mult timp. Pana se uzeaza obiectul iubirii.

  @ Andrei Bugeac –> Stiu ca par, imi pare rau, da’ chiar nu sunt. Era un fel de a scrie despre dragostea la prima vedere. 🙂

  @ Andreea –> Nusunt trista. 🙂 Dar de facut o sa fac oricum, ca sa previn.

  @ INTJ –> Esti singurul care a intrezarit ceva din ceea ce voiam sa spun. Insa nu pot sa zic ca ai dreptate in totalitate. 🙂 Sa ziceam doar ca privirea mi-e oarba pana cand eu vreau sa i redau lumina. 🙂

  @ Bau –> Astept cu interes. 🙂

  @ Zoli ZzZ –> Am dat, e dus demult. 🙂 E o incercare de a scrie altfel.

  @ Popescu –> Adevar graiesti.

  @ TiBi –> Deci o experimentezi des? 😕

  @ ironik –> Am auzit ca asta de la prima vedere nu prea dureaza… dar cine sunt eu sa intaresc asta? 🙂

 • Choo

  Probabil tu,draga mea,cand ai scris acest post,nu erai trista,dar aceste cuvine,pot intrista.Asta numai pe cineva care iubeste,sau macar isi mai aduce aminte ca a iubit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge