I(n) C(ase) of E(mergency)
Am primit un mail saptamana trecuta si spre deosebire de alte spamuri pe care le sterg imediat cum le deschid, asta mi-a captat atentia. Pentru a nu spama si eu la randul meu trimitand mailul mai departe, il fac si mai public, punandu-l pe blog.
Nu stiu cati dintre voi erati la curent cu numarul ICE, insa Wiki ne informeaza ca eu sunt cu 3 ani in urma si abia acum am aflat ca un paramedic din Anglia a promovat acest program, datorita dificultatii in care era pus cand, ajuns la locul accidentului, nu stia pe cine sa sune ca sa anunte tragicul eveniment.
ICE este acronimul expresiei englezesti „in case of emergency” si este indicat ca toti sa avem printre contactele din agenda celularelor noastre fie un ICE, fie doi (ICE 2), fie trei (ICE 3), adica persoane pe care politia, salvarea sau pompierii sa le poate contacta in cazul in care patim ceva. Fiind indici internationali, in cazul in care ni se intampla ceva intr-o tara straina, familia sa fie imediat anuntata.
Eu zic ca e o idee excelenta.
14 Comments
Răzvan
O să pun în agenda celularului, dar o să fac si o hârtiuţă pe care am s-o pun în portofel, laminată sper (să reziste). E o idee grozavă.
Chestia asta mă face să mă gândesc la moarte, în sensul că dupa ce voi da ortul popii sigur n-o să-mi mai pese de cine pe cine contactează… Ştiu unde n-o să fiu după moarte, la propria înmormântare 🙂
Liviu
Cred ca e cel mai inteligent serviciu de tracking din cate s-au inventat.
dAImon
am primit si eu mass cu chestia asta.
daca sapai mai adanc vedeai ca numarul asta e folosit, dar la o scara redusa. pentru ca in cazul unui accident grav, DACA ramane mobilul intreg, trebuie sa ramana si pornit, altfel serviciul medical nu trece de codul PIN. si oricum politia te gaseste mai repede in baza lor de date.
ca idee e buna. pe cat pariem ca la noi nu o folosesc oamenii de pe ambulanta?
armamortală
Ştiam deja de vreo două săptămâni şi o consider o idee foarte bună.
NEOX
Sunt o gramada de alte metode prin care politia indentifica persoana cat si familia acesteia. M a indoiesc ca se cauta vreo secunda acest ICE in mobil. Logic ar fi sa sune prima data in caz ca telefonul este pornit si functional la numerele care figureaza ca si “mama, tata, sora-mea, iubitu 🙂 , acasa etc.”
Barbie
Eu chiar ma intrebam cum se face ca in filme, de exemplu, atunci cand are loc un accident paramedicii stiu mereu pe ce ruda sau prieten de’al victimei sa sune… E foarte buna ideea.
Zoli ZzZ
da-mi numaru la noua fetita din poza …. in case of emergency
Mihai
probabil massul a pornit de la romani mass-euri in urma unui reportaj la stirile de la 19 pe … protv? antena? pe-acolo. si s-au gandit ei sa faca un bine si celorlalti romani, ha.
nicoleta dragan
Am invatat asta cu ceva timp in urma in America. Acolo aproape toata lumea are ICE in telefon. La noi, insa, cred ca e mai simplu cu: mama, tata etc 🙂
Dianora
Si eu tot recent am aflat de chestia asta si mi se pare o idee foarte buna! Sa speram doar ca si romanii care trebuie (a se citi medici si compania) vor stii sa caute in agenda dupa un ICE sau cum spunea mai sus cineva un “mama” sau “tata” ca din ce am vazut astea sunt ceva standard in aproape toate mobilele 😀
Rox
Eu tot timpul ma gandeam ca vor suna la ultimul numar apelat, dar ai dreptate, e o chestie super ok. Presupunand ca supravietuieste telefonul 😉
Tomata
@ Razvan –> Buna ideea asta cu portofelul. Nu m-am gandit la ea. Oricum e trist sa primesti un telefon de-asta. 🙁 Sper sa nu fie niciodata cazul.
@ Liviu –> E o idee buna, intr-adevar. Numai sa o si puna in aplicare.
@ dAImon –> Nu toate telefoanele au cod PIN. Ale mele de exemplu n-au. Dar uite ce idee buna a avut Razvan: o hartie laminata in portofel cu toate datele astea. Nu se distruge ca un telefon. Nu tre’ sa pariem, da’ asa o fi. 🙂
@ armamortala –> Io’s mai inapoiata. 😛
@ NEOX –> Si daca e vorba de un parinte al unui copil care nu-si trece numele fiului cu „fiul†sau al fiicei cu „fiica†sau sotia, etc. ? Acasa, mai da. Si ce te faci daca ti se intampla in alta tara? De asta ziceam ca e bun sa fie acolo. Nu atat pentru ai nostri, cat pentru straini.
@ Barbie –> Eu am un prieten care e politist la Rutiera si mi-a zis ca asa fac… se uita in telefonul victimelor si suna la persoana care par rude… Acuma cine stie, daca or sa foloseasca si ICE-le asta. Eu mi l-am pus.
@ Zoli ZzZ –> Eh na… nu-l stiu. 😛
@ Mihai –> Io cred ca nu. De data asta e un mass informativ pe care nu-mi pare rau ca l-am primit. Si nu romanii l-au inventat. 🙂 Englezii sunt cei care au creat ICE-le.
@ nicoleta dragan –> Cand esti in tara da, dar cand calatoresti? 🙂 Nu toti spun la tata asa, si mama e mai international intr-adevar, insa e bine sa fie acolo. Ca nu cere de mancare.
@ Dianora –> Doamne feri de asa un teledon. 🙁 Dar sa fie acolo.
@ Rox –> Hm… la ultimul numar apelat? Eu nu m-am gandit la asta, insa ai mei sunt trecuti in telefon cu mami, tati, acasa, etc. 🙂 Si acum cu ICE in fata.
Pingback:
Emberlynn
I can’t believe you’re not plianyg with me–that was so helpful.