Moşu-i de vină

Urat, mai, sa il vorbesti de rau pe Mosu’. Sa nu te miri daca te lingi pe bot de cadouri anul asta. Si mai rau e ca acum ma pui si pe mine sa fac la fel. Oricum in ultimul timp, doar Iubi mai tine loc de Mos, Iepuras si alte fantasme care ma cadorisesc. Asa ca, Mosule, ia de-aici toate ce am sa ti le reprosez:

1. De ce nu mai vii pe la mine? Asta ma supara cel mai tare. Ce, crezi ca daca am 25 de ani nu imi doresc si eu nimicuri care sa ma bucure vreo 3 zile si pe care apoi sa le ignor? Crezi ca daca am crescut nu mai stiu sa spun poezii? Nu mai stiu, na. Adica poate stiu, da’ de-alea triste, bacoviene, eminesciene, baudelairiene. Nu vrei tu sa te intristezi, asa ca mai bine nu iti spun nimic.

2. Zapada pe unde o ascunzi? Bine ca le dai nordicilor cu nemiluita, am auzit ca ai cernut si prin locuri mai exotice, da’ la noi astia de la campie nu te mai gandesti. Suzy zace in boxa de nu stiu cati ani. Nici nu stiu daca mai e pe acolo, poate mi-a aruncat-o tati, sau poate a dat-o cuiva care mai pune botul ca aduci niscai zapada si in Timisoara. As putea chiar sa o inlocuiesc cu alta sanie, nici macar nu plang dupa ea, dar ada-ne si noua zapada.

3. De ce de niciodata cand tre’ sa fac cadouri din partea ta, ca tu esti prea mos si oricum nu te duci decat la copii, nu ma aprovizionezi si cu bani destui si cu idei marete sa ii satisfac pe toti? E frustrant, sa stii, cand tre’ sa imi fac creierii chiselita pentru ca nu stiu ce sa le cumpar oamenilor dragi, astfel incat astia sa se si bucure. Si mai ales ca tre’ sa ma si incadrez intr-un buget.

4. Ziua ta era una dintre cele mai fericite zile pentru mine cand ma duceam la colindat si cand ma intorceam acasa cu buzunarele doldora de bani. Acuma nu ca m-as mai duce, da’ de ce macar nu vin altii sa ne mai colinde. Unde au disparut copiii vecinilor, aia rumeni si infofoliti care greseau versurile si care pana la sfarsit uitau melodia?

Mosule, din tot ce a fost n-a mai ramas mare lucru. Nu stiu daca esti direct responsabil pentru toate astea, da’ tu ai picat de fraier acuma. Anul asta o sa imi respect obiceiul, si cu 3 seri inainte de Ajun o sa iti vorbesc de la geam, sperand ca de obicei, ca ma auzi si pe mine. Si n-o sa am pretentii, stii ca niciodata n-am, insa te rog mult de tot, asculta-ma, auzi-ma. Am mare nevoie de tine.
Hai ca n-am fost asa rea.
Bloodie, Ciupercutza, Dojo, Wwraith si Stefan blame it on Santa. 😛