Restructurare de blogroll

Nu stiu pe cati va intereseaza problemele de ordin tehnic legate de blogul meu, insa scriu acest post pentru ca trebuie sa fac niste precizari, sa imi cer niste scuze si sa dau niste explicatii. As fi putut foarte bine sa modific ce am modificat si sa tac chitic, facandu-ma ca ploua. Insa nu prea ploua si fiind blog personal, imi asum tot ce fac cu el si pe el.

Problema blogroll-ului e destul de intepatoare pentru ca e un loc destul de vanat pe orice blog. In primul rand, el inseamna recomandare, inseamna preferinta si inseamna afinitate. Dar aceste criterii schimba de-a lungul timpului locuitorii acelei pagini.

In blogroll-ul meu n-au intrat toti din aceleasi motive. Unii au intrat pentru ca imi sunt prieteni, altii pentru ca erau comentatori frecventi ai posturilor si ma simteam un pic datoare sa ii rasplatesc si altii au intrat pentru ca mi-a placut cum scriu si oricand ma intorc la ei cu zambetul pe buze si cu o doza de curiozitate. Insa, nu toti dintre ei au pastrat acel ceva ce m-a atras la blogul lor si e timpul ca alte noi preferinte sa le ia locul. Sunt bloguri pe care le citesc foarte rar, si oricum le am in reader, sunt bloggeri care s-au lasat de meserie, deci un link spre un loc inexistent sau abandonat, nu isi mai are rostul, sunt bloggeri care nu mai acorda timp nici macar paginii lor, daramite mie.

Asadar, le cer scuze tuturor celor pe care i-am scos din blogroll, dar acestea sunt motivele mele. Le sunt recunoscatoare tuturor celor care ma au printre referintele lor si le multumesc.
Ca tot veni vorba de asta, am vazut ca blogul meu apare prin multe blogroll-uri ale caror stapani nu comenteaza aici niciodata. Lucru care ma intristeaza, pentru ca mi-ar placea mult sa intram in dialog. De multe ori n-am timp sa intru pe site-urile din statistici, nici pe cele din blogroll, insa fac un efort ca macar pe cele ale comentatorilor de la ultimul post sa le vizitez si sa las un comentariu.

Am renuntat si la descrieri, si mi-ar placea sa am un plugin special pentru o pagina care sa imi arate ultimul post al fiecarui link din blogroll. Cam la fel cum are blogspot-ul in sidebar. Daca are cineva vreo idee, astept propuneri.
Acestea fiind zise, le urez bun venit in blogroll noilor prezenti. 🙂