Clickul salvator

In materie de Internet, cunostintele mele sunt pe undeva pe la 20 %. Adica despre linkuri stiu un pic mai mult decat despre orice alte chestii web-related, mai stiu care-i treaba cu keywordurile, ce inseamna o analiza de cuvinte, un proiect de copywrinting, un picut de tot de html si mai cateva chestii pe care nu mi le aduc aminte acum.
Insa ceea ce stie aproape oricine este ce e ala un Search Engine, sau pe intelesul tuturor vorbitorilor de limba mioritica: un motor de cautare. E bara aia unde scrii un cuvant si unde primesti rezultate si pe care unii o folosesc pe post de Oracol, ghicitoare, vrajitoare etc. Motoarele astea nu iti dau intotdeauna raspunsul pe care il cauti, iar daca locuiesti in Romania si te impinge nevoia sa cauti ceva pe bune pe net, n-ar trebui sa te surprinda ca nu gasesti mare lucru. Si nu pentru ca Google.ro sau Yahoo nu vor sa te ajute, ci pentru ca ilustrii conducatori de firme si institutii publice nu binevoiesc sa isi faca un site unde sa gasesti informatiile necesare. In Romania, patronii si sefii nu realizeaza inca importanta care i se acorda Internetului si cat li s-ar dezvolta afacerea daca ar avea si cea mai rudimentara pagina www prin care sa ii informeze pe nestiutori.
De cate ori caut un cabinet medical (in ultimul timp am avut nevoie de mai multe), o pizzerie sa vad meniul si preturile sau numarul de telefon, o firma de orice fel, un serviciu la care vreau sa apelez, nu gasesc mai nimic. Cu cabinetele medicale, in cel mai bun caz, ma delectez cu o lista de doctori, un numar de fix si cateogorisirea lor gresita pe site-uri neactualizate.
Pizzeriile, restaurantele, barurile, cluburile, hotelurile nu stiu din ce motiv nu isi publica serviciile si produsele pe internet. Nu e ca si cand ar fi secrete.
Insa, am avut si o surpriza placuta, pe care ar trebui sa o aiba toate firmele in vedere, indiferent de produsele pe care le ofera. Neuromed are un site extraordinar. Pe langa faptul ca iti arata poze, iti da toate informatiile despre procedurile pe care le fac, cum sa te pregatesti inainte, ce sa faci dupa, unde e localizat si mai ales numere de telefon valabile. Mi-ar placea sa gasesc astfel de pagini de Internet pentru toate institutiile din Timisoara, mi-ar placea sa am informatia necesara pentru orice nevoie de-a mea, sa economisesc timp si nervi cu un simplu click.