Autohtoni

N-am fost niciodata fanul infocat al unei formatii romanesti, insa exista sau au existat anumite voci care mi-au gadilat auzul si melodii pe care le-am ascultat pe repeat. Cum asta este o leapsa de la Maria, azi va vorbesc despre muzica autohtona. Nu stiu cati dintre voi va mai amintiti de postul cu care am concurat la prima editie de la bloggeri.ro, acela despre muzica noastra, insa n-am uitat ca si Alexandrog ar fi vrut o lista cu preferatii mei. Ia sa-mi iau dosarelul galben la puricat si sa vad ce va pot povesti, dar mai ales ce gasesc acolo.
Inainte sa trec la treaba insa, o sa va spun ca am avut perioada mea mafioata, prin clasele a 8-a – a 9-a cand am mers inclusiv la concerte si stiam aproape pe de rost Limbaj de cartier. :D
Mai, am aruncat o privire prin ce melodii romanesti am si daca va zic, va cruciti. Acuma nici chiar manele sau te miri ce grozavii, dar ce am eu pe aici, nu prea merita mentionat. Insa o sa insirui cateva nume pentru care am cel putin respect si pentru ca mi-au placut mai mult de 3 melodii de-ale lor: Andra, Banica (Stefan), Loredana, Directia 5, Paula Seling, Hi-Q, Praf in ochi, Omul cu sobolani, Suie Paparude, Luminita Anghel, Alexandru Andries, Morandi, Taxi (unele doar), Trupa, Vama Veche, Vank, Zdob si Zdub, Spin… Si poate ar mai fi unii cu cate o melodie mai „cool”. Dar asa cum am zis si in acel post…. imi plac gandurile insirate pe muzica, nu rimele aruncate doar sa iasa o melodie comerciala. Si chiar daca e comerciala, n-are nimic, atata timp cat imi transmite ceva….

Conform obiceiului trebuie sa trimit leaspa altora. De data asta, alesii sunt: Ama (uitasem ca i-am promis-o pe cea cu Don Juan, dar daca vrea poate sa o faca pe oricare), Yogi, Irina, Andu si Mihai.