Invazie

Cand eram de-o schioapa si abia mergeam la gradinita de adormita si plictisita ce eram, avem o mare bucurie odata ce ajungeam acolo. Si anume treaba ca numai pe mine si pe o prietena de-a mea ne chema Andreea. Eram Andrelele. Eu Andreea Mare, ea Andreea Mica (si acum am ramas la fel pentru vecini). Ni se parea noua ca e atat de frumos numele asta si suntem asa privilegiate ca ne intitulam asa, ca ne scriem numele cu doi “e”, si nu e la fel de mediocru ca orice alt nume de acolo de la grupa mijlocie. Am fost copil destept, stiam sa citesc si sa scriu (de tipar) la gradi, chiar daca imi poceam numele si il scriam la inceput cum imi venea: “Andria”, “Andreia”,”Andriea”, sau “Andrea”. Mai apoi mi s-a spus ca e fara “i” si cu 2 “e”. Atunci s-a produs revelatia insemnatatii numelui meu.
In generala singura Andree din clasa, cateva ratacite prin toata scoala…eh, lucrurile se schimba cand ma fac mare si pasesc in clasa a IX-a. In clasa nu, ca eram singura, da’ sa vezi cum e cand cunosti mai toti elevii din generatia ta si in fiecare clasa e cel putin o tiza de-a ta. /:) Not funny, ca lumea nu ti se mai adreseaza pe prenume, iau numele la identificat persoane. OK. Nu ma supar, trec cu vedere.
Infloreste televiziunea si hop o Andree aici, hop una dincolo, hop una pe fiecare canal. Si n-am ales intamplator acest substantiv, ba dimpotriva tocmai pentru a sublinia mediocritatea numelui. Mare mirare ar fi sa deschizi TV-ul si sa nu dai peste vreo purtatoare al acestui mirific nume.
Ca sa va demonstrez, am facut un studiu de caz:
  • Pro Tv – Andreea Esca/Liptak/Marinescu
  • Prima Tv – Andreea Raicu (doar una???)
  • Antena 1 – Andreea Berecleanu (Antena 2 si 3 n-au niciuna – ma mir…)
  • TVR – Andreea Marin
  • National Tv – Andreea Spataru
Daca mai stiti voi, puteti adauga. :-s
In concluzie nu imi place ca numele meu e asa comun. De asta pentru voi sunt Hellene (care apopos, vine de la Elena, in caz ca va intrebati) sau Tomata. 🙂

PS. Oricat mi-ar displacea, nu mi-as schimba prenumele.
PS.2 Nu uitati sa ma votati. 😛