Love supreme

Paşeam cu repeziciune înspre salonul 9. Abia aşteptam să dau cu ochii de expresia feţei ei. Îi simţeam sufletul, o simţeam fericită, bucuria ei era proiectată pe închipuirea mea. Ştiam că acum e întreaga, ştiam că nu va mai avea nevoie de nimic altceva de acum înainte. Era femeie pe de-a-ntregul şi nimic nu-i va ştirbi niciodată aceasta condiţie de femeie împlinită.
Am ajuns la ea, nu se uita înspre intrarea salonului. Era pierdută cu ochii aţintiţi asupra unui punct imaginar, undeva în partea dreaptă a tavanului înalt al camerei de spital. Nu m-am oprit din mers pentru a-i mai lăsa răgazul să savureze acest moment numai al ei. Moment în care îşi contempla viitorul. Va mai avea multe de felul ăsta.
Îşi întoarce privirea luminoasă către mine. E desfigurată, n-o mai recunosc. Dar e fericită, are un copil, are o fetiţă. O cheamă Alexandra şi din ziua aceea va marca un nou centru al universului mamei ei.
I-am simţit vibraţia sufletului de cum m-am apropiat de ea, de mamă. M-am aşezat în locul ei, acum eu eram cea de pe pat, desfigurată, cea care are o nouă jucărie şi un motiv plauzibil să trăiască. Pâna acum, mă pregatisem să trăiesc bucuria supremă, să fiu femeia completă.
Îmi era prea cald, iubirea dogorea in mine, eram mamă.
Îmi dau haina jos si o pun pe marginea patului. Mă uit la mamă cu cea mai mare afecţiune de care pot da dovadă. Mă uit la copil cu cea mai mare dragoste de care sunt şi voi fi vreodată capabilă.
Ziua în care îmi voi naşte primul copil va fi cea mai fericită zi din viaţa mea.