Ne vedem la emisiune

E foarte greu sa stii ca esti vinovat, sa stii ca ai gresit fata de cineva, ca l-ai jignit sau ca i-ai facut rau. E si mai greu sa te duci sa iti ceri iertare. Sa rostesti niste cuvinte care te pot aduce din nou in gratiile lui, care pot sterge lacrimile sau care ii pot reda fericirea. Subiectul iertarii e mult prea vast ca sa tratam aici fiecare aspect in parte.
Din pacate ma confrunt cu o situatie in care trebuie musai sa cer iertare. Si trebuie sa o fac cat mai curand pentru ca nu prea imi place sa stiu ca cineva e suparat pe mine si pentru ca am un interes ascuns. Da, stiu, sunt nesimtita. Anyway…Eu ma conduc dupa un principiu, care nu pot sa zic ca imi aduce tot timpul satisfactii si liniste sufleteasca, dar asa simt ca trebuie sa fac. Daca stiu ca sunt vinovata ma duc si imi cer iertare si scuze, ma pun si in genunchi daca e nevoie (si daca gafa e asa grava), dar daca nu am gresit cu nimic (si mai sunt situatii din astea unde celalalt desi n-are dreptate are pretentia sa imi fac mea culpa), ei atunci nu imi cer iertare nici daca ma bati. Poate sa fie vorba de unul dintre parinti, de iubit, de prietena cea mai buna, de colegi, de un profesor sau de un superior, nu imi cer iertare daca nu sunt vinovata si gata!
Doare tare de tot sa fii jignit de cineva, dar doare la fel de tare sa stii ca ai gresit tu fata de cineva. Sa stii ca n-ai nici cea mai mica idee despre ce se petrece in inima lui si in mintea lui, despre ce crede despre tine si cum ai putea sa il faci sa te ierte? De multe ori nu e suficient sa rostesti niciuna dintre formulele magice: “Te rog, iarta-ma”, “Ma ierti?”, “N-am vrut”, “Promit ca nu mai fac”. Rana e atat de adanca incat ceea ce a provocat-o nu mai poate fi sters cu cuvinte; atunci iti raman faptele. Si chiar cand o dregi cu fapta sau cu vorba, tot ramane un gol acolo, care numai odata cu timpul se umple, cu alte lucruri, cu alte amintiri…
Sa ceri iertare inseamna mult pentru cel pe care l-ai suparat, chiar daca face pe interesantul si nu cedeaza, faptul ca ti-ai plecat capul si ai rostit cuvintele alea tot la inima i se duc. Raman situatiile in care aceste vorbe nu mai rezolva nimic, dar asta e alta poveste.
Si totusi…Sorry seems to be the hardest word.