Din egoism

M-a intrebat o prietena acum ceva timp de ce il iubesc. Raspunsul pe care i l-am dat ea l-a catalogat a fi egoist. I-am spus ca il iubesc pentru cum ma face sa ma simt, pentru increderea pe care mi-o da si pentru linistea de care am parte de cand sunt cu el. Sunt egoista ca ma gandesc la cum ma simt eu in compania lui si datorita lui? Prietena m-a intrebat de ce trebuie sa fie totul legat de mine. I-am spus ca in fond si la urma urmei e cel mai potrivit raspuns pe care pot sa i-l dau pentru ca iubesc un om pentru ce simt cand sunt cu el, pentru sentimentele pe care mi le transmite si pentru cum se poarta cu mine. Nu cred ca as putea iubi cu adevarat un om daca nu am avea nici o relatie directa. De ex. n-as putea iubi – in adevaratul sens al cuvantului – o vedeta, pe Johnny Depp, sa zicem – n-as putea sa il iubesc ca si pe El. Ar fi o dragoste admirativa, poate atractie sexuala, dar dragostea gingasa, ce implica sacrificiu, dedicatie, rabdare, intelegere si dorinta, niciodata.

Il iubesc pentru ca de cand suntem impreuna am liniste, am dragoste, am pasiune, am intelegere, am zambete, am nopti linistite. De cand ma tine in brate, nu mai am lacrimi, nu mai am ganduri rele, nu mai am ura, nu mai am suferinta.

Il iubesc cand ma face sa rad, cand nu se supara pe mine ca il bazai, cand ma face sa inteleg ca am gresit, cand imi arata ca sunt cea mai importanta fiinta din viata lui, cand ma face sa ma simt iubita, cand imi povesteste tot ce i se intampla, cand are incredere in mine, cand imi cere parerea si cand se consulta cu mine, cand luam decizii impreuna si cand tinem cont unul de altul. Il iubesc pentru ca ma suporta cu toate toanele si fitele si piticii pe care ii mai am cateodata, pentru ca rade de mine si ma face si pe mine sa rad. Il iubesc pentru ca in compania lui pot sa citesc, pentru ca am linistea sa parcurg o carte cand sta el langa mine si citeste CHIP-ul, pentru ca pot sa ma concentrez si la alte lucruri in afara de relatia noastra, pentru ca nu imi fac tot timpul griji si pentru ca mi-a dat incredere in el, in noi, in mine.

Il mai iubesc si pentru ca e un om bun, destept cu care pot sa discut pe orice tema, cu care nu ma plictisesc sa stau de vorba, un om care isi stie valoarea si nu cere mai mult nici de la el nici de la altii, un om pe care n-as vrea niciodata sa il ranesc.

Nu-mi exprim prea des sentimentele, mi le arat prin fapte cateodata, dar azi e ziua lui si vreau sa stie ce inseamna pentru mine.

La multi ani, Iubi !