Dorințe pentru 2017

A se observa că am înlocuit cuvântul „planuri” cu „dorințe”, pentru că nu vreau să mai pun sub semnul imperiosului lucruri pe care îmi doresc să le fac. Nici nu m-au dezamăgit planurile neîndeplinite pe anul trecut. Pur și simplu, îmi doresc să se întâmple și, evident, o să lucrez în acest sens să fac să se și întâmple. Dar n-o să fie mare pagubă dacă n-o să se întâmple.

1. Ada la mare – cum spuneam în retrospectiva lui 2016, cel mai mare regret (singurul, de fapt) a fost că n-am dus-o pe Ada la mare. Nu s-au aliniat astrele, bâjbâiam încă prin meandrele mutării în Berlin, poate nu era chiar momentul să lăsăm totul și să plecăm în vacanță. În 2017, nu mai avem scuze sau pretexte, ne-am obișnuit în Germania, ne e dor să călătorim, vom face cumva să ducem copilul să se bălăcească în vreo mare caldă.

2. Fuste din nou – o altă dorință, pe care n-o trec aici pentru că știu sigur că se va întâmpla, e să meargă Ada la grădiniță. Nu doar ca să am eu mai mult timp liber, ci ca să socializeze cu copii de vârsta ei, să învețe să trăiască și să se dezvolte în comunitate. Ceea ce înseamnă și că eu mă pot reapuca, după foarte mult timp, de fuste. Îmi e tare dor de ele.

3. Un blog mai viu – anul care a trecut a cam bătut vântul pe aici. Din diverse motive: ba lipsa netului, ba lipsa chefului, ba lipsa timpului, ba niște nervi. Anul ăsta sper să fiu mai riguroasă, să îl reiau măcar cu 2-3 articole pe săptămână, dacă nu zilnic, ca până acuma.

4. Să-mi îmbunătățesc germana – dacă îmi citiți articolele cu planuri de început de an din toți anii, cred că „să învăț germana” e cam pe toate. Ei bine, anul trecut am învățat-o cât de cât, suficient cât să înțeleg în mare totul. Anul ăsta aș vrea să mi-o perfecționez, să nu mai vorbesc mai mult cu mâinile decât cu gura. Și să vorbesc corect. Știu că nu se va întâmpla într-un an, dar măcar să fie mai bine ca acum.

5. Malaga, Ronda – Spania. Plănuiam o călătorie în Malaga pentru 2015. Ada însă s-a pus de-a curmezișul și-a venit la noi de acolo de unde vin bebelușii, lăsând Malaga pentru altcândva. Sper că altcândvaul ăla să fie în 2017.

6. Festivaluri de literatură – v-am spus că mi-a intrat microbul și că m-am pus pe căutat festivaluri de literatură prin Europa. Am început chiar și-un articol pentru blog pe tema asta, deci sunt pornită bine. La cel de la Berlin voi merge sigur, însă mai sunt atâtea la care vreau să merg, pe aici pe-aproape, încât trebuie să fac cumva să merg,

7. Măcar un concert – Berlinul nu e ocolit de nici o formație, de nici un cântăreț, așa că am de unde alege. Chestia e că nu prea am cu cine să merg. Cu Sotzu’ nu am nici gusturi comune în materie de muzică, nici nu putem merge împreună pentru că cineva trebuie să stea cu Ada. Aș vrea să merg în aprilie la concertul lui Emeli Sandé, că nici nu-s scumpe biletele și încă mai sunt, doar că nu prea am cu cine. Va trebui să întreb în stânga și-n dreapta și să mă decid dacă vreau și singură sau nu.

8. Cu Ada pe bicicletă – ne-am luat o coajă de bicicletă anul trecut special să plimbăm plimb copilul cu ea. Am mers cu ea, cu bicicleta, fix în ziua în care am cumpărat-o și de atunci stă pe balcon, în ploaie… ruginește până la primăvară, dar cu siguranță Ada o să fie plimbată cu o bicicletă. Deja am promisiunea unui scaun pentru ea, să mai meargă bicicleta asta și duse suntem.

9. Acasă, la sat – nu-mi e dor foarte tare de Timișoara, însă mi-am dat seama că mi-a fost dor de ea când m-am întors acasă după 11 luni de cânt am emigrat în Germania. Însă locul de care îmi e tare, tare dor e satul unde am o căsuță. Mi se pune un nod în stomac când mă gândesc la ea și la câte planuri aveam pentru ea. Îmi pare rău că n-am fost acolo de mai bine de un an și jumătate ca și după un om pe care l-am pierdut. Musai să fac cumva să mă întorc acolo. Măcar pentru un weekend dacă nu pentru mai mult.

10. Peste 25 de cărți – da, mi-am setat provocarea literară de anul ăsta la 25 de cărți, ca să fiu sigură că o duc la îndeplinire. Însă recunosc că mi-ar plăcea să fie mai multe.

Sunt dorințe de început de an. Unele știu deja că se vor îndeplini, altele… și dacă nu, asta e. Nu mă supăr nici dacă nu se întâmplă nimic, însă cea mai mare dorință e să fim toți sănătoși. Să fim împreună și să fim fericiți. În rest…

sursă foto > lista 2017 > Shutterstock

18 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge