7 filme

Când n-ai net și nici la TV nu-ți dă inima ghes să te uiți sau când ești singură pentru că Sotzu’-i plecat în delegație și ai la dispoziție multe, multe filme pe care la un moment dat ți-ai spus că ai vrea să le vezi, ce faci? Te uiți la ele. La început în funcție de preferințe, după care primul care vine la rând. Așa se face că în vreo două săptămâni am văzut 7 filme, ținând cont că ultimul film văzut a fost acum 4 luni. Unele le-am văzut împreună cu Sotzu’, altele singură, că pe el oricum nu-l interesau ale mele. Cu excepția unuia singur, toate au fost filme bunicele.

Batman vs. Superman – 1*

Fani ai supereroilor, eram destul de curioși de filmul ăsta. Am fost, cam ca toată lumea, un pic sceptică la anunțul că Ben Afleck va fi Batman. Mulți nu-l prea înghit, eu n-am nimic cu el, dar parcă îl prefer în filme de dragoste. Ei, părerea mea și a Sotzului e că filmul ăsta a fost făcut degeaba. E atât de inutil încât îmi pare rău de toți banii care s-au cheltuit pentru realizarea lui. Nu înțeleg rostul de a-i stârni pe cei doi unul împotriva celuilalt (un „ce-ar fi dacă?” foarte prost gândit și pus în scenă). Povestea e atât de slabă, atât de previzibilă, că nici super efectele speciale nu salvează filmul. Singurul care m-a impresionat a fost Jesse Eiseberg, care a fost excepțional în rolul lui Lex Luthor, la fel de bun ca Heath Ledger în rolul Jokerului (apropos, abia aștept să-l văd și pe Jared Leto ca Joker). Deci nu, filmul ăsta a bifat toate minusurile si nu ne-a plăcut deloc.

Ex-Machina – 4 ****

Eu nu știam nimic despre el, dar auzisem în treacăt titlul. Am zis fie, să aleagă Sotzu’ filmul în seara aia. Ne-a plăcut. Efecte speciale interesante, peisaje mirifice, arhitectură perfectă pentru a completa povestea, un robot dotat cu inteligență artificială, un naiv, un geniu și un sfârșit neașteptat. Mă rog, un sfârșit pe care l-am luat în considerare, dar totuși nu ne așteptam să se întâmple. Un altfel de film. Și nu cred că trebuie să fii pasionat de SF ca să-ți placă.

The Danish Girl – 5 *****

Am tot amânat să mă uit la The Danish Girl pentru că voiam să citesc prima dată cartea. Curiozitatea și bucuria de a-l revedea pe Eddie Redmayne au învins, așa că l-am ales pentru a-l vedea cu Sotzu’. Am fost impresionată până la lacrimi de talentul lui actoricesc (al lui Eddie, nu al Sotzului), iar subiectul e foarte interesant. Bazat pe fapte reale, filmul/cartea spune povestea primului caz de schimbare de sex din istorie. Abia aștept să citesc și cartea.

Captain America: Civil War – 4 ****

Deci e o nouă modă cu stârnirea supereroilor unii împotriva altora. Și aici, ca și în Batman vs Superman, Avengers se scindează în două tabere, după ce lumea începe să-i încadreze în categoria criminalilor, nu a salvatorilor. O tabără e cu Captain America, cealaltă cu Iron Man. Spre deosebire de Batman vs Superman, măcar ăsta a fost amuzant și chiar dacă nu mi-a plăcut să-i văd ca antagoniști, am trecut peste și m-am bucurat de dialoguri, efecte speciale, subiect.

Welcome to me – 2 **

Ăsta era doar pe lista mea, după ce-am văzut câteva interviuri cu Kristen Wiig. O prostioară, deși cred că s-a dorit a fi un film care să atragă atenția asupra persoanelor care suferă de Borderline. O femeie cu probleme psihice câștigă la loto și pentru că poate, își cumpără o emisiune TV în care să vorbească despre ea. O emisiune în care face tot ce-o taie capul, de la gătit, la gimnastică și la castrarea unor câini. Plictisitor și ușor stupid, dar nu-i primul film de genul ăsta pe care îl văd, așa că tot m-am uitat până la final. Nu vă pierdeți timpul cu el.

Black and white – 3***

Simpatic, dar clișeic. După ce bunica albă a unei fetițe de culoare moare într-un accident de mașină, custodia fetei e adusă în discuție de cealaltă bunică ce vrea s-o integreze în cealalată cultură, a afro-americanilor. Părinții copilei sunt doi inconștienti: un tată negru, drogat, un pierde-vară, iar mama, moartă la nașterea micuței cumva tot din cauza lui. De când se naște, fetița e crescută de bunicii albi, iar când bunica moare, competențele de tutore ale soțului ei sunt puse în discuție de cealalată familie.  Nu pierdeți nimic dacă nu-l vedeți.

Into the woods – 4****

Musical, deci dacă nu vă place genul, mai bine nu-l alegeți. Eu sunt indiferentă dacă lumea cântă în loc să vorbească, așa că m-am uitat. Și mi-a plăcut. E pentru copii, dar câteva scene nu sunt pentru ei. Patru povești clasice se împletesc cu una noua: pentru a putea avea copii, un brutar și soția lui trebuie să dezlege o vrajă. Au nevoie de o pelerină roșie (de la Scufița Roșie), de un condur auriu (de la Cenușăreasa), de o șuviță de păr blond (de la Rapunzel) și de o vacă albă (de la Jack, din Jack și vrejul de fasole). Toți se întâlnesc în pădure unde, după ce vraja e dezlegată, se confruntă cu alte pericole. O puzderie de nume mari, dintre care cel mai tare strălucește, evident, Meryl Streep.

Heil, Cesar și Mad Max

Am adormit la amândouă, deci nu știu ce să vă spun despre ele. Poate le reiau la un moment dat.

sursa foto: cinema acasa > Shutterstock