Dependența de seriale

De două zile nu mă dezlipesc de televizor. Am intrat într-un binge watching din care nu mai ies decât când termin și-al treilea sezon din Devious Maids. Bine ca un sezon are doar 13 episoade. Apropos, îl recomand doamnelor interesate de a-și pierde vremea cu așa ceva. E un fel de Desperate Housewives cu umor, crime și un pic de telenovelă, că doar e cu menajere mexicane. Ah, și e produs de Eva Longoria.

GeeksMirage_BingeWatching2

Scriu despre seriale nu doar pentru a vă recomanda Devious Maids, ci pentru că recent am văzut la Nebuloasa pe Facebook că aniversa un an de când s-a lăsat de acest obicei. Dacă îmi aduc aminte bine, și Lavinia zicea ceva de genul ăsta la un moment dat. Și mă gândeam dacă viața mea ar fi mai goală sau mai fructuoasă dacă nu m-aș uita la seriale. Și mi-am dat seama că serialele nu mă împiedică să trăiesc și nici nu-mi răpesc timp pentru altceva. Adică dacă chiar aș vrea să fac altceva în timpul ăsta, aș face. Cum de fapt s-a întâmplat tot anul și n-am apucat să fiu la zi decât cu foarte puține dintre ele. Apropos, aplicația mea zice că-s 14 seriale pe care le urmăresc. Și doar la trei dintre ele mă uit cu soțul, restul sunt ale mele. Dar cu el mai am încă vreo 5 la care ne uităm împreună. Na, fiecare e cu serialele lui, dar avem și câteva comune.

De obicei mă uit când îmi fac unghiile, când mă usuc pe păr sau când îl coafez, când n-am chef de un film și nici de altceva, când sunt nerăbdătoare să aflu ce se întâmplă mai departe sau când mănânc. Sau seara, cu Sotzu. Acum însă, cu căldura asta de tot rahatul (VREAU SĂ SE TERMINE ODATĂ!!!), stau în casă și privesc la televizor. Desigur, aș putea citi, dar deși am ajuns la 35%, Fructele mâniei chiar nu m-au prins…

Întorcându-mă la subiect, că tot divaghez, deocamdată nu găsesc nici un motiv de a mă lăsa de seriale, deși câteodată mai iese la suprafață puțin sentiment de vinovăție. Nu înțeleg de ce, că de fiecare dată când fac asta, îmi aduc aminte de chestia asta:

Când vinovăția sau alt sentiment mă cuprinde de tot, o să mă lecuiesc. Până atunci, fie, oi fi dependentă de seriale.