De ce nu scriem pe bloguri despre jobul personal?

Din cauza faptului ca Ricky trece din nou printr-o perioadă de crize epileptice (sper să treacă și de data asta), eu lucrez din nou de acasă, pentru a-l supraveghea și pentru a-l ajuta dacă cumva îl prinde criza pe parchet sau pe gresie. Îl țin de cap să nu se lovească când îl cuprind convulsiile, îl mângâi și îi vorbesc pentru a-l calma. Nu îi pot face altceva și mi se rupe sufletul uitându-mă la el. Poate e important pentru el (cine știe?), pentru mine cu siguranță e, să fiu acolo lângă el, să mă vadă, să mă simtă.

Și pentru că jobul meu e de așa natură încât pot face exact același lucru și de acasă și de la birou (toată munca mea desfășurându-se online), nu e mereu musai să fiu acolo. De fapt chiar nu e musai deloc, motiv pentru care în luna iunie, ultima înainte de prenatal, voi lucra doar de acasă. Și lucrând eu ieri de zor pentru unul dintre proiecte, m-am întrebat de ce oare nu citesc pe mai multe bloguri despre joburile și sarcinile autorilor. Habar n-am cu ce se ocupă mulți dintre cei pe care îi citesc cu regularitate și eu, de fel, sunt destul de curioasă și mi separe fascinant să citesc despre mediile de lucru ale altora. De exemplu, știu că Ruxa face PR și din când în când scrie despre asta, despre jobul ei în sine, nu despre PR. Știu că Alexandra se pricepe la partea tehnică a blogurilor și mereu are un sfat sau o soluție la vreo problemă și știu și că scrie despre asta. Mai știu că Miruna e stomatolog și are destule posturi despre pacienții ei, posturi pe care le savurez cu placere. Nina a lansat chiar o categorie despre secretele croitoriei în serie cu detalii despre firma ei. Monica are și ea posturi sporadice despre psihologie, domeniul ei de activitate. Dojo are o droaie de articole despre freelanceuit. Astea sunt doar bloguri din blogroll-ul meu, dar în reader am și mai multe și mărturisesc că nu știu cu ce se ocupă mulți dintre bloggerii respectivi.

Eu am tot zis că mă ocup de SEO, dar n-am dat prea multe detalii. Bine, am dat sfaturi despre un blog mai curat, dar despre ce fac eu efectiv la lucru, cel puțin pentru straightAD, chiar n-am vorbit deloc. Și dacă din 7 proiecte, 6 îmi par nu inutile, dar de interes general mai scăzut, unul dintre ele chiar ar merita măcar un articol pe blog. Bine, nu proiectul, ci domeniul lui de activitate: înlăturarea azbestului din cladiri. Cu fiecare articol pe care îl scriu pentru firma respectivă, mă îngrozesc cât de periculos și de des folosit e încă  materialul ăsta. Chiar cred că o să-i dedic un articol pe blog, pentru că sunt sigură că mulți habar n-au ce poate face.

So… întrebarea rămâne în picioare. Mai mult de atât, vă provoc să scrieți despre slujba la care prestați în fiecare zi pentru leafa lunară. Fie în comentarii, fie pe blogurile personale (dar să-mi dați și mie de știre dacă scrieți), că poate mai învăț chestii noi de la voi.