9 întrebări despre îngrijirea tenului

N-am mai făcut o leapșă de ani buni. Nici nu mai știu care-i ultima, dar aseara Anca m-a provocat să scriu despre îngrijirea tenului.

Erau vremuri în care abia așteptam să primesc o leapșă, dar acum, uitându-mă la întrebări, unele mi se par copilărești. Pentru că, la urma urmei, e o joacă de copii.

I-am spus Ancăi că pun ideea în drafturi, pentru când n-o să am inspirație. După ce-am îngrămădit două articole ieri, m-am trezit că n-am chef să dezvolt niciuna din ideile pe care le salvasem pentru săptămâna asta, iar pentru  articole grele, de genul ideilor de parințenie, nu mă încumetam să mă încep. Așa că, Anca, uite ce repede m-am conformat.

Deci, despre îngrijirea tenului, în 9 întrebări:

1. Descrie rutina ta de îngrijire în 5 cuvinte.

5 cuvinte e întotdeauna prea puțin pentru mine, așa că poate 5 fraze îmi sunt mai la îndemână. Nu mă culc machiată niciodată, nici dacă crăp de somn. Pot sări peste curățarea feței cu loțiune, dar niciodată peste demachierea ochilor. Deci, seara, înaine de duș, îmi demachiez ochii și-apoi îmi curăț fața cu cea mai bună soluție pentru tenul meu: Doina, emulsia nutritivă cu extract de castraveți de la Farmec. Apoi mă spăl pe față cu apă călduța, după care aplic o cremă hidratantă. Și mă duc la somn. Dimineața, doar mă spăl pe față și mă dau cu aceeași cremă hidratantă, după care mă machiez.

2. Care este tipul tău de ten?

La singura testare, mi-a iesit că e normal, dar mie îmi pare că în ultimul timp e cam uscat.

3. Care este cel mai bun inamic împotriva coșurilor?

Din fericire nu prea am coșuri, deși din când în când mai apare câte unul. Nu mă dau cu nimic, dar le storc (iecs!), se usucă și trec de la sine.

4. Care este produsul tău preferat de îngrijire a tenului?

Nu cred că am folosit nici un produs mai mult timp decât emulsia Doina de care am zis mai sus. Costă maxim 5 lei și e absolut fabuloasă. Curăță excepțional fața de toate mizeriile de peste zi.

5. Șervețele demachiante, da sau nu?

Da, din când în când.

6. Toner, da sau nu?

Nu mai, de când cu emulsia.

7. Produse high-end pentru ten sau produse high-end de machiaj?

Aha, deci tre să aleg unele sau altele. Nu folosesc produse high-end pentru ten, tocmai am zis că cel mai bun costă 5 lei. În schimb am câteva produse de machiaj de la firme de renume, de care sunt mulțumită.

8. Care e cel mai ciudat produs pe care l-ai folosit pentru îngrijirea tenului tău?

Mi-am făcut o dată un fel de amestec de gomaj din mălai de porumb combinat cu bicarbonat de sodiu. Am citit pe undeva că-i bun. A fost, dar nu l-am folosit prea des. Cred că de vreo 3-4 ori și atât.

9. Care sunt cele mai bune sfaturi pentru un ten frumos?

Demachiere zilnică, curățare zilnică, clătire cu apă rece și o cremă hidratantă. De astea știu, pe astea le pun în practică. Dacă aveți voi altele, nu stați pe gânduri și lăsați-le în comentarii.

Dacă-i leapșă, să o dăm mai departe: Diana, Teodora, Raluca, Doris și Ioana.