123 de bloggeri, 1137 cărți și 788 de autori

Zilele astea mă dau în vânt după titlurile cu cifre, după cum bine vedeți, așa că dacă și mâine îmi vine să scriu despre ceva și pot pune numere în titlu, probabil o voi face.

Numerele de deasupra sunt rezultatele pe care le-a adunat Chinezu după ce-a lansat o provocare bloggerilor cititori. Nici el, nici noi, participanții, nu ne-am așteptat la amploarea pe care a luat-o și la efectul de bulgăre pe care l-a avut inițiativa. Nu exagerez cu nimic când vă spun că sunt super impresionată și optimistă în ceea ce privește obieciul ăsta sănătos, așa cum îl numește și Chinezu. Adevărul e că, de când mi-am făcut blog și aud că românii nu citesc, ridic puțin din sprânceana virtuală (că din aia reală nu pot), pentru că aproape toate blogurile pe care le citesc eu sunt ale unor iubitori de lectură. Nu le-am ales pe criteriul ăsta, dar crește inima în mine când văd subiectul cărți pe bloguri. Să nu mai zic cum mă simt când postez vreo recenzie și plouă cu comentarii și like-uri, iar traficul e la fel de bun sau mai bun decât în zilele săptămânii. Sau cum dau din coadă când mai văd pe câte un blog că cineva a citit o carte la recomandarea mea. Aș sări și în sus de bucurie pentru că literatura e una dintre pasiunile mele, iar dacă pot contribui măcar cu o carte la starea de bine a cuiva, mă simt împlinită și nu simt că trăiesc degeaba.

Dar destul despre mine, ia uitați ce infografic frumos a făcut Cristi Florea, dar mai ales mirați-vă la cifre.

biblioteca-bloggerului-roman-infografic Chinezu promite că la anul face din nou, iar dacă uită, o să-l trag de mânecă. Și dacă n-aș mai citi nici o carte până la sfarșitul anului, tot aș scoate un top 10 al lecturilor pe anul ăsta. Dar asta nu se va întâmpla pentru că targetul meu pe anul ăsta e de 30 de cărți. Am început bine, goodreads zice că-s cu 5 înainte, și n-o să mă opresc chiar de îndeplinesc provocarea. Ceea ce vă urez și vouă.