Unde m-aș fi dus în vacanță anul ăsta

În 2011 am hotărât că nu voi mai merge în concediu vara într-un loc unde să nu fie apă să mă bălăcesc. Mare, ocean, lac sau râu, nu contează, pentru mine relaxarea în timpul verii înseamnă să mă pot scălda în voie. Cum anul ăsta m-am pregătit sufletește și psihic pentru lipsa vacanței de vară, nu m-am gândit unde aș fi putut merge. Dar mă gândesc acuma așa, doar sub formă de planuri pentru vara viitoare. Sau ca sugestie pentru cei care încă n-au plecat niciunde și caută idei. Având în vedere că Spiros, de la vila Rolandos din Lefkada, unde am fost anul trecut, mi-a spus că pentru reclama făcută ne primește o săptămână pe gratis, am fi putut merge chiar și după nuntă. Dar nu vreau să îmi forțez norocul și prefer să organizez o pseudo luna de miere într-un loc mai potrivit pentru lunile septembrie-octombrie. Deci unde plănuiesc să ajung verile viitoare? Sugestii pescuite de pe Pinterest.

Râuri

Saturnia – Toscana, Italia
Nu-i chiar râu, ci niște izvoare termale, da’ e ok și-așa. Mai multe informații, inclusiv despre cum se poate ajunge acolo găsiți pe pagina asta.


Pamukkale – Turcia
Din aceeași categorie a apelor termale, visez la Pamukkale încă de când am fost la Istanbul. Ajung eu și pe-acolo.


Stara Fuzina – Parcul național Triglav, Slovenia
Am văzut poza de mai jos și a fost suficient să mă convingă că vreau să văd acest parc cu ochii mei. Mai multe info aici.


Râul Soča – Bovec, Slovenia
Lefkada m-a înnebunit cu culorile mării ei, Slovenia se pare că are râuri pe culorile alea. Info aici.


Cheile Verdonului – Franța
Mie poza îmi ajunge să vreau să merg acolo. Alte explicații găsiți totuși aici.

Ocean

Dona Ana – Algarve, Portugalia – la un an de la scrierea acestui articol, am văzut si Dona Ana si Praia do Camilo
Portugalia e pe lista mea de călătorii de prea mult timp deja. Şi Pinterestul nu face decât să îmi întărească dorința de a o vedea în întregime că prea multe locuri frumoase are. Plaja Dona Ana trebuie neapărat văzuta.


Praia do Camilo – Lagos, Portugalia
Pe hartă pare destul de aprope de Dona Ana. Cred că tre’ să merg acolo să văd care unde e.

Fortăreața Sao João de Baptista – Peniche, Portugalia
Deci v-ați convins deja că Portugalia are cu ce, nu? Aș zice că Grecia are un competitor pe măsură.

Mare

Bonifacio – Corsica, Franța
Aceeași colega care mi-a vorbit despre Lefkada, mi-a vorbit și despre Corsica. Şi-apoi am găsit poza asta. Şi vreau să merg acolo.


Portofino – Italia
De fapt, asta e cea mai sigură destinație viitoare. Încă de când am văzut poze cu Portofino, mi s-a strecurat în gând convingerea că va fi următoarea mea destinație de vacanță. Între timp, plajele din Portugalia au egalat dorința de a le vedea, deci la anul voi avea o decizie greu de luat.


Oia – Grecia
Grecia nu poate lipsi de pe nici o listă de destinații de vacanță. Orice plajă, orice insulă ai trece pe această listă, n-ai cum să dai greș. Mie mi-a atras atenția Oia, un orășel  de lână Santorini. Nu că Santorini ar fi de ignorat. E destul de departe și nu știu cum se poate ajunge la ea, dar sper sa ajung cândva să o văd.


Cam atâtea suspine am de împărtășit cu voi. Dacă mai aveți sugestii, lasați linkuri cu poze, că mie nu-mi trebuie mai mult de-atât.