Viaţa fără curent

Hai că toţi ştim cum e când se ia curentul şi cum căutăm ca bezmeticii telefoanele mobile să ne lumineze calea până la dulapul unde se află lumânările şi apoi repede-repede către o brichetă sau cutie cu chibrituri. Asta dacă nu aveam deja una în mână.

Ce te faci însă când te uiţi pe geam şi vezi ca iluminatul stradal funcţionează, vecinii de la blocul din faţă se bucură de lumina candelabrelor, aplicelor, lămpilor sau a televizoarelor? Deschizi uşa să verifici dacă ai lumină pe casa scărilor. Ai. Mergi mai departe, ieşi din bloc şi te uiţi ca prostu’ la ferestrele celorlalţi vecini care au, bineînţeles, curent. Ok, e doar la noi. Oare de ce? Ne-or fi tăiat curentul pentru neplată? Stau şi mă gândesc când am plătit ultima oară curentul… acum vreo 2 luni că între timp mi s-a stricat laptopul şi n-am mai plătit nimic online. Bun, asta e, rezolvăm mâine.

Doar că… nu mai avem apă caldă să facem duş pentru că avem centrală. Ne spălăm cu apă rece ca doar n-om puţi mâine la lucru. Ne băgăm în pat, luăm laptopul în braţe să investigăm problema pe net. De unde net, că a murit la datorie împreună cu router-ul. Ok, putem şi fără net, stăm ca morţii cu lumânarea la cap şi râdem. Încetăm să mai râdem când ne dăm seama că din cauza lipsei curentului vom fi mâncaţi de vii de ţânţari pentru că degeaba stăm cu aparatul în priză… nenorociţii nu vor muri.

Noroc că-s inventivă si-am improvizat un aparat cu ajutorul lumânării. Măcar atât dacă am uitat să plătesc curentul.