Puterea publicului

Împătimiţii serialelor americane ştiu că viitorul unora este incert de la sezon la sezon. Bineînţeles, pentru cele mai populare nu se pune problema anulării, ci, mai degrabă cea a rămânerii întregii distribuţii până la final, dar celelalte, mai puţin urmărite, dar totuşi îndrăgite, îşi aşteaptă sentinţa la începutul fiecărei veri. Unele mai primesc un sezon, două, altele primesc ştampila de Cancelled.  Dintre cele pe care le-am urmărit eu, a păţit-o doar Drop Dead Diva. Şi după 4 sezoane, după ce-am apucat să mă ataşez de personaje, să le îndrăgesc şi pe cele care mă enervaseră până atunci, tocmai când devenea super interesant şi comicul de situaţie se anunţa delicios… pac, l-au anulat. 🙁 Am tot văzut pe forumul de pe imdb că fanii discutau înfocaţi despre o posibilă întoarcere a sezonului 5, dar nu credeam în ea. Adică nu ştiu să se mai fi întâmplat în alte cazuri (dacă nu ştiu eu, nu înseamnă că nu s-a întâmplat, dar nu credeam că o să se schimbe ceva).

Ei bine, s-a întâmplat. Drop Dead Diva a fost salvat de fani şi pe 23 iunie a fost difuzat primul episod din sezonul 5. Cum s-a întâmplat asta?

After a surprise cancellation, the series starring Brooke Elliott was resurrected after its loyal fan base got vocal. “We had never trended on Twitter, and within minutes of our cancellation, we trended off and on for two weeks,” creator Josh Berman says, noting that an online petition also quickly amassed 10,000 signatures and fans began cutting their own videos of the show to explain why the series was important to them and should return. (A Facebook page has been created for the show’s Devoted Divas – with exclusives and prizes.) The show’s budget was still a concern, but because producers had always expected the show to have a long run, they’d invested heavily in the sets during the previous two seasons and even bought their own editing equipment. “Had we had to cut the budget in any prior season, it would have been noticeable, but the timing of season 5 was actually perfect for us,” Berman says.

sursa

Mda, cam aşa funcţionează vocea publicului în America. Petiţiile au un efect, Twitterul e o autoritate, fanii de pe Facebook schimbă decizii. Partea frumoasă e că asta nu se întâmplă doar în cazuri de-astea, să le zicem… neimportante, vocea oamenilor e ascultată şi in probleme mai serioase. În America poporul contează şi se ţine cont de cerinţele şi nevoile lui – nu zic că întotdeauna, nu zic că în orice condiţii, cu orice preţ, dar deciziile se schimbă când oamenii cer ceva. Are rost să fac o comparaţie cu România? Nu, nu mă deranjez…

9 Comments

 • cotos

  Si eu ma uit la acest serial dar nu stiam ca au fani atat de convingatori. 🙂 E o veste buna pentru noi, insa din pacate unele seriale bune au fost anulate, iar noi nu am putut interveni pentru a-i ajuta pe cei care au ridicat vocea.

 • irina

  Mie mi s-a parut genial Lie to me. Din pacate, a fost anulat si nu cred ca sunt sanse sa revina, desi multi il cer. Cred ca depinde de producator, dar si de bani… De fapt, banii sunt pe primul loc.

 • nonabgo

  Același lucru s-a întâmplat cu Nikita, Alias, Chuck, Fringe. Și un alt exemplu excelent este filmul care se va face după serialul Veronica Mars. E bine că mai există și astfel de exemple și că producătorii mai ascultă și de fani câteodată.

 • alina

  nu merita osteneala, pentru ca nu ai cu ce sa compari.
  cred ca functioneaza bine si raportul cerere/oferta, fiind optimizat la maxim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge