4 filme

Degeaba mi-am pus eu în cap să scriu despre fiecare film după ce-l văd, că ba n-am timp, ba n-am chef. Așa că, pentru a nu rămâne în urmă cu filmele văzute în 2013, trântesc aici păreri despre 4 filme, în ordinea în care mi-au plăcut.

Cloud Atlas – 5 *****

Aș încerca să vă povestesc despre filmul ăsta, da’ așa cum s-a spus despre romanul cu același nume că nu poate fi ecranizat, așa vă spune și eu că nu pot să vorbesc despre el. Adică da, vă pot spune că sunt câteva personaje care joacă în mai multe povești. Vă pot spune și că în filmul ăsta veți găsi absolut tot. Așa cum se spune despre Cel mai iubit dintre pământeni că e un roman total, așa aș spune eu despre Cloud Atlas că e un film total. O poveste se întâmplă în preistorie, alta în anii 60, alta în secolul 19 (parcă), alta în viitor prin 2051 (tot parcă, n-am reținut bine anii și nici nu caut pe net).  E dragoste, e suspans, e SF, e film de epocă, e film de aventuri, e fantasy. Halle Berry e și albă și neagră, Doona Bae e și asiatică și englezoaică, Agent Smith din The Matrix e și femeie și bărbat. Ce să mai, un film care merită văzut și o carte pe care o voi citi cât de curând.

Dragostea în vremea holerei – 4 ****

Evident, film văzut imediat după ce-am terminat cartea. Aș putea spune că arată mult mai bine decât ce mi-am imaginat eu, iar Javier Bardem e un mare actor. Asta știe toată lumea. Dar nu e singurul care îți rămâne în minte, ci si interpreta Ferminei Daza, Giovanna Mezzogiorno. Despre subiect… mai pe larg în recenzie.

Madagascar 3 – 4 ****

Nu-mi mai aduc aproape deloc aminte despre cum a fost partea a 2-a, motiv pentru care nici nu cred ca a fost bună, însă partea asta a 3-a m-a amuzat bine. Dacă din primul am reținut o grămadă de replici, din ăsta voi ține cu siguranță minte:

„What’re you doing? Zebras can’t drive, only penguins and people can drive!”

O explozie de culoare și muzică. Merită văzut într-o vineri seara sau într-o duminică dup-amiaza.

Young Adult – 1*

Nu știu ce-i cu Charlize Theron, da’ în ultima vreme nu-mi place cum joacă și nici ce alegeri face. Nu mi-a plăcut nici în Snow White and the Huntsman, iar aici… of, nu. Chiar nu. Young Adult nu mi-a plăcut deloc. M-a fraierit trailerul și am crezut că o să văd o comedie. Da’ de unde… o porcărioară în care ea e o scriitoare de romane pentru adolescenți, rămasă la vârsta celor pentru care scrie, care atunci când primește un mail prin care iubitul ei din liceu își anunță prietenii că a devenit tătic, decide să se întoarcă în orașul natal și să îl recucerească.

Sunt doar părerile mele, nu tre’ să le luați de bune. Uitați-vă la filme, dacă vă tentează vreunul, uitați-vă la trailere, citiți recenzii mai elaborate, nu doar câteva rânduri și decideți voi dacă filmele sunt bune. Da’ nu ratați Cloud Atlas. 😛