1 Decembrie, Timișoara: Parada militară

A trecut și Ziua Națională, a trecut și parada, dar eu mă mișc mai greu. Așa că abia azi vă arăt poze de la paradă, că ieri am fost și eu pentru prima oară la un astfel de eveniment. Și mi-a plăcut tare mult. Nu-s patrioată doar de 1 Decembrie, am mai scris pe ici, pe colo despre cât iubesc România. Și oricâte s-ar întâmpla, n-o urăsc pe ea, îi urăsc conducătorii și uneori locuitorii. Că nu e vina ei că a căzut pe mâinile cui nu trebuie. Nu e vina ei că toți caută să se îmbogățească și pe ea o lasă în plata Domnului, nu e vina ei că munții și marea, codrii și câmpiile nu contează deloc pentru cei care ar trebui să le valorifice. Dar astea-s discuții lungi, nu le începem, că nu le vom încheia niciodată.

Cum vă spunea, ieri am fost la paradă. Și-am fost foarte emoționată, atât de mult că mi-au dat lacrimile când au trecut trupele soldaților și-ale jandarmilor. Sau când am văzut pe fețele lor expresii ca ale acestui domn. Nu știu cine e, nu știu ce funcție are, dar zâmbetul și privirea lui spun mai mult decât pot eu să descriu:

Mi-au plăcut copiii și mi-a plăcut de părinții lor care au ales să-i aducă. Să le insufle cât de puțin patriotism pot ei înțelege. Dragostea de țară nu e o rușine, deși mulți îi condamnă pe cei care o poartă în suflete.

Va las cu pozele, înainte să revin la același subiect, că oricât încerc să deviez, tot acolo sfârșesc.

7 Comments

 • Oana

  Mda… eu am ratat-o. Mi-am propus să merg și eu la anul, de curiozitate, că nu-s extra-patrioată și nici dragostea de țară nu mă lovește nemilos pe 1 Decembrie.

 • Cristina

  Hehe voi ati avut anul asta parada, la noi a fost anul trecut :)) anul asta Aradul a avut un program de 1 dec la fel de penibil la targu de Craciun de la Primarie.
  Eu am tot fost la astfel de evenimente, pe frig, pe ploaie … nu sunt eu mare patrioata (ba chiar de loc) dar e fain sa mergi.

 • diana

  Am stat 10 ani in Timisoara si n-am fost niciodata la parada. Am fost saptamana trecuta in Timisoara, dar a trebuit sa ma intorc acasa inainte de 1 decembrie. Pacat. Oricum, treaba asta e pe lista mea de lucruri pe care nu le-am facut, regret ca nu le-am facut, dar le voi face cu siguranta.

 • vienela

  Am stat ca bleaga incuiata in casa, cu ochii in calculator, in loc sa ies pe afara (nici nu stiu daca la Ploiesti s-a organizat ceva) sau sa deschid televizorul, sa urmaresc si eu parada.

 • CristinaMM

  anul trecut am fost, dar la ce frig am tras, anul asta nu mi-a mai trebuit…am stat in casa si m-am uitat la tv(…oricum huiduielile la adresa presedintelui mi s-au parut de prost gust iar eu nu sunt o persoana interesata de politica absolut deloc)

  din cate stiu eu, @vienela, la ploiesti nu s-a organizat nimic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge