Ruptă de tot ce-mi place

Așa mă simt de o vreme încoace. Nu mai știu ce se întâmplă pe bloguri, nu mai am timp să urmăresc Twitter-ul, nu mai știu cine ce zice, nu mai interacționez cu aproape nimeni de pe net. Nu pentru că nu vreau ci pentru că timpul din nou nu are răbdare cu mine. E prea plin de cu totul alte activități care nu-mi plac, pe care nu mi le doresc în timpul meu liber, însă mă mărit la anul și tre’ să am cu ce plăti distracția. Așa că, înțelegeți, timp liber poate voi avea după nuntă.

Întotdeauna am spus și încă nu mi-am schimbat părerea (de fapt nu mi-o voi schimba niciodată): timpul meu liber e sfânt. De-asta lucrez 8h, de-asta n-am ambiții de șefă, de-asta nu-mi doresc să lucrez într-o corporație unde pot avansa, de-asta nu sunt freelancer. Pentru că vreau ca acele câteva ore libere dintr-o zi să fie ale mele. De când am venit de la Paris, nu sunt și mă frustrează asta la maxim. Abia rup câteva minute să scriu pe blog, abia sustrag o oră-două să mă văd cu o prietenă, abia îmi fac curaj să las munca la o parte să mă uit și eu la un episod din vreun serial. Ăsta nu-i genul de viață pe care mi-l doresc. Din păcate, acuma nu-i momentul să strâmb din nas, așa că tac, vin de la lucru, mă schimb, mănânc, îmi pun ochelarii și pun’te pe scris.

Singurul moment în care mai pot să mă pun la curent cu ce mai scrie lumea pe bloguri e duminică dimineață, când savurez liniștea pe balcon, cu o cana de ceai (sau cafea, că învăț cum să o fac la ibric) și-atunci tot cumva pe repede înainte pentru că tot duminica e ziua în care recuperez timpul pierdut.

La începutul anului am făcut o listă cu cărțile pe care vreau să le citesc în 2012… s-a ales praful de ea. Am citit o singură carte și de ceva vreme trag de Dragoste în vremea holerei că abia îmi mai amintesc unde am rămas când o reiau. Parcă anii trecuți, când aveam o grămadă de griji, drumuri și probleme, parcă aveam timp de mai multe activități. Ori trăgeam de mine mai mult, ori n-aveam timp de ce fac acuma… chestia ciudată și ușor neplăcută e că, deși (teoretic) am mai mult timp, mie tot mi se pare că n-am destul…

Daaar, poate ar fi mai înțelept să retrag tot ce-am spus și să mă bucur că am norocul de a avea de lucru. Nu mulți îl au și eu mă plâng.