De ce-am stat pe Facebook în vacanță

Îmi propusesem să scriu postul ăsta imediat după ce terminam cu poveștile din Grecia, dar au intervenit alte priorități și am și uitat să dau explicația asta. În mod normal, nu-i treaba nimănui ce fac eu în vacanță și cum aleg să-mi petrec timpul, însă am prietene care m-au certat că stau pe Facebook în loc să profit de timpul liber. Ori îmi comentau la pozele sau articolele pe care le puneam pe wall, ori îmi trimiteau mesaje private destul de supărate.

Deși lor le-am explicat fie față în față, fie în răspunsuri la comentariile lor, poate or mai fi printre cititorii blogului sau printre prietenii de pe facebook și alții care și-au pus întrebarea asta.

Primul, și de altfel singurul motiv serios pentru care am stat pe Facebook în concediu e faptul că între orele 12 și 17 nu puteam ieși din cameră. De cald. Efectiv ne sufocam dacă nu eram pe plajă unde bătea  briza. Și cum e interzis să stai la plaja între orele alea, cu sau fără briză, cu sau fără umbrelă, nu aveam altceva de făcut decât să stăm în cameră. Pe balconul nostru, unde după-amiza era umbră și bine. După ce mâncam prânzul, ba citeam, ba dormeam, ba ne uitam la ceva seriale, ba stăteam pe net. Nu chiar în fiecare zi, pentru că într-una am fost în excursia prin Kefalonia, Ithaca etc, într-alta i-am avut oaspeți în Vassiliki pe Tudor și Raluca, așa că am stat cu ei până pe la ora 16, iar ultima zi am petrecut-o în Agios Ioannis și Lefkada town.

Nu prea ai ce să faci în Lefkada, nu sunt distracții ca într-o stațiune. În afară de pierderea vremii pe o terasă și cheltuirea inutilă a unor bani, n-ai nici parc de distracții, nici faleză să te plimbi, nici alte chestii pe care le poți face. Mult mai bine ne-am simțit mâncând lubeniță sau bând ceva (asta sau asta) pe terasă, uitându-ne la pozele făcute sau stând pe Facebook.

Singurul minus la activitatea asta a fost că dădeam peste tot felul de știri, statusuri și articole despre ce fac idioții de Ponta și Antonescu și asta mi-a cam lăsat un gust amar pentru câteva minute, până am trecut la un blog sau la ceva site de mondenitați.

Știu că nu era necesar să dau cuiva vreo explicație, dar mă simt eu mai bine dacă am făcut-o.

11 Comments

 • Bia

  Ce-ti veni? Doar n-ar trebui sa aiba nimeni grija de cum ti-ai petrecut tu “ceasurile rele ale statului la soare” :)) Eu ma cam chinui destul de mult in vacanta sa postez cate ceva, dar de multe ori desi imi doresc, nu reusesc pentru ca ori n-am net la hotelul unde sunt cazata, ori ma plimb prea mult de nebuna si cand trebuie si cand nu trebuie 😀 … Foarte bine ca ti-ai gasit timp sa ne mai arati cate o poza din Grecia, eu am fost incantata. In plus daca ai avut net si 30 de minute libere numai pentru tine si ai vrut sa le impartasesti cu noi, nu vad de ce s-ar “ridica” cineva impotriva acestui gest?

 • bloodie

  Eu m-am surprins, într-un oraș istoric cu o arhitectură incredibilă, cu cu ochii în telefon, nu pe clădiri. Atunci am realizat că sunt “a bit addicted” 😀 De-asta am certat-o pe Andreea, să nu ajungă ca mine :p În plus, n-am mai fost la mare de prea mulți ani, nu știu eu cum e cu orele. Mă duc anul acesta, poate mă întorc ca racul 🙂

 • Teo

  Cand esti in vacanta, trebuie sa mai dai semne de viata, nu? Si ca sa nu scrii de zece ori acelasi lucru, postezi un status pe Facebook 😀

 • ddunia

  Chiar nu era nevoie sa dai o explicatie, asta nu este o datorie pe care o ai pentru cititori. Te indatorezi in fata alegerilor tale. Fiecare are motivele lui pentru ceea ce face, te simti mai bine acum?

 • Madalina

  Incepand de la vacanta in Grecia, unde am intalnit peisaje la fel de frumoase (chiar daca am fost in insula Corfu si nu in zona vizitata de voi) si pana la articolul de azi, am senzatia de un oarecare “deja vue” 🙂 Aceleasi mesaje de semi indignare am primit si eu, in momentul in care in timpul amiezii mai postam ceva sau mai aruncam si eu cu un “like” pe facebook. Si cu toate acestea concediul a fost relaxant si m-am bucurat din plin de el, de peisaje, mare, terase si excursii chiar daca mai intram 10 minute sa mai “iau pulsul” online-ului.
  Conexiune internet + concediu + om relaxat care dozeaza cantitatea de timp petrecuta on-line si fluxul de informatii perceput = LOVE 🙂

 • Andreea mica

  iti multumesc pentru lamurire.:) consider ca am tot dreptul sa o intreb si nici nu voiam neaparat o explicatie.

 • vienela

  In general nu este treaba nimanui in legatura cu preocuparile altora in vacanta, dar tu ai devenit pentru multi dintre noi un fel de sora, de prietena despre care trebuie sa stim totul. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge