De ce-am stat pe Facebook în vacanță

Îmi propusesem să scriu postul ăsta imediat după ce terminam cu poveștile din Grecia, dar au intervenit alte priorități și am și uitat să dau explicația asta. În mod normal, nu-i treaba nimănui ce fac eu în vacanță și cum aleg să-mi petrec timpul, însă am prietene care m-au certat că stau pe Facebook în loc să profit de timpul liber. Ori îmi comentau la pozele sau articolele pe care le puneam pe wall, ori îmi trimiteau mesaje private destul de supărate.

Deși lor le-am explicat fie față în față, fie în răspunsuri la comentariile lor, poate or mai fi printre cititorii blogului sau printre prietenii de pe facebook și alții care și-au pus întrebarea asta.

Primul, și de altfel singurul motiv serios pentru care am stat pe Facebook în concediu e faptul că între orele 12 și 17 nu puteam ieși din cameră. De cald. Efectiv ne sufocam dacă nu eram pe plajă unde bătea  briza. Și cum e interzis să stai la plaja între orele alea, cu sau fără briză, cu sau fără umbrelă, nu aveam altceva de făcut decât să stăm în cameră. Pe balconul nostru, unde după-amiza era umbră și bine. După ce mâncam prânzul, ba citeam, ba dormeam, ba ne uitam la ceva seriale, ba stăteam pe net. Nu chiar în fiecare zi, pentru că într-una am fost în excursia prin Kefalonia, Ithaca etc, într-alta i-am avut oaspeți în Vassiliki pe Tudor și Raluca, așa că am stat cu ei până pe la ora 16, iar ultima zi am petrecut-o în Agios Ioannis și Lefkada town.

Nu prea ai ce să faci în Lefkada, nu sunt distracții ca într-o stațiune. În afară de pierderea vremii pe o terasă și cheltuirea inutilă a unor bani, n-ai nici parc de distracții, nici faleză să te plimbi, nici alte chestii pe care le poți face. Mult mai bine ne-am simțit mâncând lubeniță sau bând ceva (asta sau asta) pe terasă, uitându-ne la pozele făcute sau stând pe Facebook.

Singurul minus la activitatea asta a fost că dădeam peste tot felul de știri, statusuri și articole despre ce fac idioții de Ponta și Antonescu și asta mi-a cam lăsat un gust amar pentru câteva minute, până am trecut la un blog sau la ceva site de mondenitați.

Știu că nu era necesar să dau cuiva vreo explicație, dar mă simt eu mai bine dacă am făcut-o.