Concurs – castiga o crema cu SPF si una dupa plaja

EDIT: Toate sfaturile pentru un bronz perfect le gasiti in comentarii.

Știu că abia așteptați să vedeți pozele cu plaje din Lefkada – vin și ele mai spre seară – dar, permiteți-mi să vă rețin atenția cu un concurs de sezon. Vara e în toi și nu toată lumea a fost în concediu până acum, nu? Mai e o lună și jumătate de vară oficială, unde mai punem că septembrie și octombrie sunt lunile ideale de mers în vacanță în anumite țări?

Indiferent unde mergeți, la munte sau la mare, nu trebuie să vă lipsească un lucru din bagaj. Dacă nu vă trece prin minte din prima care-i ăla, foarte rău. Cel mai important produs pe care trebuie să-l aveți la voi e crema de protecție solară. Da, chiar și atunci când nu stați la soare cu scopul de  a vă bronza. Chiar și atunci când pur și simplu alergați de la un obiectiv turistic la altul, chiar și atunci când escaladați un munte, chiar și atunci când bate vântul și „nu-i așa cald, soarele nu ne poate face rău”. Ba da, soarele poate face extrem de mult rău, cancerul de piele e al doilea ca răspândire, în caz că nu știați.

Dar n-o să vă țin o predică cu privire la ce se poate întâmpla dacă nu vă dați cu cremă cu factor de protecție (cât mai mare), pentru că o să sară Oana să mă certe că nici eu nu m-am dat de fiecare dată când ieșeam din apă când am fost la Timiș. Așa că, faceți cum spun eu, nu cum fac eu 😀

Spre deosebire de magazinele care măresc prețurile în timpul sezonului, Organique are o ofertă de 1+1 la cremele cu protecție solară. Cine cumpără orice produs bio de protecție solară din gama Eco Sun, primește cadou și o loțiune după plajă cu aloe vera și cătina albă. Însă cine participă la concursul meu le poate câștiga aici. 🙂

Pentru a intra în concurs trebuie să-mi lăsați un comentariu în care să-mi dați exemple de trucuri pentru un bronz frumos. Adică ce mai folosiți pe lângă o cremă de protecție solară. Eu am încercat untul de cacao, dar am auzit și că berea sau uleiul de masline cică ar funcționa, dar nu vorbesc din experiență. Aștept de la voi, să-mi spuneți până pe 27 iulie ce trucuri știți voi pentru un bronz ca la carte. Voi anunța câștigătorii pe pagina de Facebook a blogului si pe mail.

32 Comments

  • demo

    Un bronz ca la carte se dobandeste treptat 🙂 Am reusit intr-un an sa nu ma prajesc. Si pentru c-am fost cuminte si-am stat cate putin la soare, la orele recomandate, am ramas neagra mai multa vreme si nu m-am decojit imediat, de parca as fi avut vro boala eeky. Intr-adevar uleiul ajuta. Hidrateaza pielea..sau ce i-o si facand, ca se mentine elastica si nu crapa ca pamantul in vremurile actuale.

  • vienela

    Spre norocul meu, pielea nu mi se inroseste la plaja, ci devine ciocolatie din prima zi, chiar si data cu creme de protectie. Dar incerc sa joc volei pe plaja, este cel mai bun mod de a ma bronza uniform. Stiam despre bere ca ar fi buna, dar deja ai spus tu.

  • g.cojocaru

    expuneri progresive, unt de cocos, ulei de masline si musai o piele foarte bine hidratata. La mine merg. Si scap si de arsurile solare.

  • Iulia S.

    Eu cel mai bine ma bronzam cand eram eleva/studenta si stateam la Constanta… Cu 100 de zile la dispozitie, imi permiteam ca in primele 10-15 zile de plaja sa nu ma expun la soare mai mult de un sfert de ora-douazeci de minute. Deh, alte vremuri 🙂

  • Monica

    Eu nu ma mai stresez cu bronzul si soarele, ca imi apar pistrui, alunite si mi se usuca pielea.
    Asa ca, daca ma prinde soarele, nu ma supar, dar nici nu stau cu orele la plaja.
    Anul trecut, daca m-am dat cu crema cu protectie si m-am hidratat cu after-sun dupa fiecare dus, desi nu m-am innegrit tare, mi s-a pastrat bronzul pana in iarna.
    Deci cel mai bun sfat, e hidratarea, bronzul treptat si sa tinem cont de nevoile pielii noastre.
    Bronzul superficial se duce repede dupa cateva dusuri si exfolieri. 😀

  • Alina

    Pentru ca bronzul sa fie unul de durata: gomaj, neaparat gomaj de indata ce vine caldura. Un “truc” pe care l-am descoperit de curand: gomaj cu nisip, inainte de a intra in apa. Se pare ca ajuta si la combaterea celulitei. Stat la soare dimineata si dupa ora 5 sau 6 dupa-amiaza. Crema de protectie, iar dupa dus, crema hidratanta. Iar bronzul se va prelungi si in zilele ploioase de toamna. Soarele, folosit cu masura, e cel mai bun antidepresiv pe care-l stiu eu 🙂

  • cotos

    Cea mai buna metoda e cu ulei de masline..Deci nevasta mea are un bronz perfect si mereu se da cu ulei de masline..:)

  • Simone

    Eu stiu ca inainte de a pleca la mare ar trebui sa faci niste tratamente pentru corp (gomaj, o hidratare mai intensa), iar pentru plaja e foarte bun uleiul de masline. Si morcovii! 🙂 serios, datorita pigmentului lor. Bineinteles, apa cat cuprinde si plaja dimineata 🙂 Asteptam pozele, Tomata draga!

  • Roxana

    Cred ca cel mai bun ingredient pentru o “rumenire” frumoasa si de durata e rabdarea! 🙂
    Plaja dimineata pana la 9:30-10:00, si dupa-amiaza de la 17:00, putin pe fiecare parte, ca un pui la rotisor, crema cu factor de protectie potrivit, nici prea mare, nici prea mic, cu bere neagra am mai incercat eu, dar asta dupa ce se prinsese putin bronzul de mine si zat de cafea pentru exfoliere si uniformizare. 🙂 Asta am incercat anul trecut! Sper sa imi fac vreme si anul asta pentru plaja si mare.:D

  • Deea

    Eu cel mai bine ma bronzez in apa (de preferat pe o saltea, in larg – ai si liniste, nu iti varsa nimeni nisip in ochi, nu urla niciun copil rasfatat in urechile tale). Creme cu factor mic de protectie (in cazul meu, nu pup bronz daca au spf prea mare), rezistente la apa. Si 2 costume de baie diferite, folosite, evident, alternativ, ca sa nu ramana urme inestetice. Am incercat si eu vestitul unt de cacao, insa fara prea mare succes (sau nu am fost eu destul de consecventa?).

    Insa neaparat, o crema buna pentru dupa plaja (nu iaurturi sau alte minuni).

    In rest, multa rabdare. Eu am reusit sa stric intr-un an tot ce ‘acumulasem’ in cateva zile de stat la bronzat corect (adica in afara orelor de varf) prin simplul fapt ca am ramas la plaja toata ziua, fara macar o umbrela de protectie. M-am ars suficient de rau incat sa nu mai pot sta la soare pe saturate tot restul vacantei.

    Asadar, multa atentie si rabdare 🙂

  • Cristina Ioana

    Uleiul de masline si bronzul…cu moderatie, cum am citit si mai sus. Mai adaugam niste apa termala si reteta e gata.

  • carmen

    Eu n-am incercat cu ulei dar am incercat sa ma ud cu apa si sa stau macar vreo juma de ora in apa si din cand in cand sa ma ud…jumate de corp s-a asigurat de un bronz aproximativ uniform, restul …se ia o carte si se sta cand pe spate, cand pe fata, indiferent de ora expunerii, partea de sus acoperita cu ceva textile!

  • Oana

    Muahahaha, ce bine-i când îmi știe lumea de frică! >:) :))
    Eu ca să mă bronzez frumos mă bronzez treptat, cum scrie la carte. Și ”pompez” cremă hidratantă în piele și chiar dacă nu mă ustură după, tot mă dau cu loțiune after-sun.
    Vara asta m-am bronzat ușor și sigur, dar cum eu îs albă-ca-zăpada-și-cei-7-pitici-pe-creier de obicei, nimeni nu mă crede că așa arăt eu bronzată!

  • Violeta

    Imi place sa cred ca pielea mea se intelege bine cu soarele , motiv pentru care ma innegresc de la prima expunere la soare). Nu stau niciodata mult la plaja. Nu pot sta pe o salteluta ca si cum m-as praji pentru ca nu suport senzatia aceea de incins. Tocmai de aceea vara ca sa prind un bronz frumos si rapid am cateva trickuri cum ar fi :
    * un usor gomaj inainte de plaja
    * spray cu apa termala la indemana pentru hidratarea pielii
    * crema cu protectie solara in general spf 30
    * dupa plaja folosesc ulei de cocos – hidrateaza intens pielea si pastreaza bronzul cat m mult si mai intens – datorita acestui ulei nu ma cojesc decat f f putin

  • Ela

    Eu vara merg la piscina in loc de strand tocmai ca sa evit soarele, astfel ca nu particip, dar ma bucur ca am mai aflat cateva trucuri pentru bronzat frumos cu ocazia concursului.

  • mada

    Pentru un bronz mai ales sanatos, dar si frumos eu recomand “statul” la soare doar dimineata si dupa-masa (adica intre orele 9-11 si 17-19). Sunt mai putine sanse sa ne alegem cu o piele inrosita care va ustura si eventual se va coji. Aceste trucuri “asezonate” cu o lotiune de plaja cu SPF mai mare de 15 ne pot asigura tuturor o vacanta fara griji si un bronz fara urme!

  • irina

    In afara de uleiul de masline, exista si alte uleiuri si unturi vegetale care asigura un SPF mare:
    uleiul din seminte de catina SPF 10+, uleiul din seminte de zmeura 10+, ulei de canepa 6, ulei de macadamia 6, untul de cacao 6, uleiul de susan 6, unt de shea 6, unt de mango 4, uleiul de cocos spf 4. Folosite separat sau combinate atat inainte de plaja cat si dupa.
    O alta idee de protectie si hidratare a pielii (data de o cosmeticiana): uleiul de masline poate fi combinat cu zeama de la o lamaie.
    Eu am testat pana acum untul de cacao ca hidratant pentru corp dupa plaja. Untul de cacao nu se foloseste pe fata daca ai tenul sensibil pentru ca este comedogenic, adica blocheaza porii si duce la aparitia punctelor negre si a acneei. La fel si uleiul de cocos.

  • Tender Carmen Marilena

    Eu,pentru o piele frumos bronzată eu fac următoarele: dus și cu gomaj de 2 ori pe săptămână. Mă spăl cu săpunul natural și hidratant sau săpun natural exfoliant apoi mă ung cu unt de shea bio nerafinat, care are factor de protecție natural foarte ridicat. Stau la soare până în ora 11:30-12:00, iar după fac iar duș în care alternez apa rece cu apa caldă și apoi mă ung cu laptele de corp, iar pe zonele cu tendință de celulită, cu cremă anticelulitică.Si nu in ultimul rand beau muuullttt suc de morcovi.
    Ei bine, sucul de morcovi are mult betacaroten, care ne ajută să ne pigmentăm pielea. Combinat și cu statul la soare te vei bronza frumos, sănătos, uniform și te va ține bronzul mult și bine. Acest suc de morcovi este o alternativă sănătoasă la vitaminele cu betacaroten care se găsesc pe piață.Succes!

  • Miha

    Daca merg la mare imi pun ulei de masline intr-o sticluta cu pulverizator si la cautat de scoici cu mine 😀 asa imi asigur un bronz uniform de sus pana jos. Daca merg la munte cel mai adesea ma prinde soarele pe cate o piatra/ sezlong dupa posibilitati cu o carte in mana, insa de cele mai multe ori la munte ma prajesc, desi folosesc crema/unt de cacao fiinda am tendinta sa uit de mine in soare pentru ca e mai racoare si nu se simte soarele asa de arzator.
    Bronzul de anul asta l-am capatat intr-un weekend la munte cu cortul folosind acelasi unt de cacao, iar culoarea e minunata, un maro ciocolatiu superb pe care il scot cat pot in evidenta cu crema de corp cu sclipici de la Dove :))

  • Monica Mihalache

    Este foarte important unde te bronzezi, pentru ca in functie de regiune, poti sta mai mult sau mai putin la soare. Spre exemplu, daca te bronzezi in Costa del Sol, poti face plaja intre orele 7.30-10.30. Dupa acest interval temperature creste de la 33 de grade la 36 de grade ( la umbra) si, stim cu totii care sunt riscurile la care ne supunem. Apoi poti sa continui seara, dupa ora 17.00. Ca sa obtii un bronz uniform iti recomand sa iei cu tine o cutie de bere si sa o dai pe corp dupa ce iesi din apa, pe pielea uscata. In 3 zile ar trebui sa obtii o culoare maronie si uniforma, exact cum erau tipele din Baywatch 😀

  • maya

    bronzul la munte imi pare cel mai bun.nu arde si se mentine mult mai mult.
    si in ton cu vara bronzul din grecia la fel 🙂

  • Delia

    De curand am gasi o metoda geniala pentru un bronz frumos si fara arsuri! E foarte simplu!!! Intr-o crema normala se aplica oxid de zinc, sau dioxid de titan. Gramajul se aplica in functie de concentratia dorita :

    Pentru oxidul de zinc:

    O concentratie de 4% ofera un SPF de 2-5
    8% – SPF 6-11
    12% – SPF 12-19
    20% – SPF > 20

    Pentru dioxidul de titan:

    5% – SPF 2-5
    10% – SPF 6-11
    15% – SPF 12-19
    25% – SPF > 20

    As mai adauga ca aceste produse sunt foarte ieftine! si ni le putem procura de la orice farmacie 🙂
    Daca adaugati si putin ulei de samburi de struguri, pielea va fi ca de bebe 😀

  • Eva

    Pentru un bronz sanatos si frumos eu recomand statul la soare dimineata si dupa-masa si folosirea uleiului de catina .

  • sakura

    Cred ca fiecare are trucurile lui in functie de cat de pretentiosi suntem 🙂
    Recent am citit un articol, de fapt cred ca mai multe in care se spunea ca protectia solara nu se realizeaza doar cu cremele cu SPF ci si cu o alimentatie adecvata. Mai pe scurt avem nevoie si de protectie solara interna pe langa cea externa.
    Asta inseamna o dieta bogată în antioxidanți (vit A, C, E, betacaroten, licopen,) si acizi grasi esentiali Omega 3 si Omega 6. Deci alimente viu colorate, peste, asta pe langa hidratare adecvata.
    Asadar parerea mea “subiectiva si incredibil de personala” este ca avem nevoie de expunerea la soare ptr ca atunci ne refacem stocul de vit D. Deci. daca pe fata, gat, decolteu si umeri folosesc crema de protectie solara, aplicata cu 15 minute inainte de a iesi din casa, iar mainile si picioarele mi le las libere sa fie pupate de soare, e ok. Asa numai bine organismul meu fabrica vit D prin expunerea la soare a unor parti din corp cu multa piele 🙂 iar tenul imi este protejat de efectele nocive ale razelor uv.
    In plus mananc cu placere lubenita, pepene, spanac, catina, afine, peste, ardei grasi, tomate, 🙂
    In afara de asta, bronzul progresiv. eu ma bronzez in fiecare zi in parc la joaca cu copiii deoarece nu prea e umbra, asa ca ma pregatesc din timp ptr plecarea la mare 🙂

    Pe copii i-am cremuit vara trecuta cand i-am lasat la soare cu un amestec facut de mine din ulei de masline, oxid de zinc, ulei de catina, unt de shea, si inca ceva, unt de cacao parca. si n-au avut nici o problema.

  • Ada

    Eu recomand untul de cacao pentru un bronz frumos. Arata ca un baton de unt si este recomandat pentru ca hidrateaza pielea iar bronzul este unul de durata.

  • Daniela M.

    Eu folosesc uleiul de catina care contine betacaroten (un antioxidant de culoare portocalie) si este recunoscut pentru nuanta de bronz pe ca o confera pielii.

  • bloodie

    Eu nu pot să dau sfaturi pentru un bronz perfect, pentru că pielea mea este, la fel ca mine, foarte încăpățânată. Pot însă să dau sfaturi pentru albinoși 😉 Pentru o piele transparenta și sensibilă cum am eu, cel mai important este să nu stau direct la soare. Stau sub umbrelă și mă dau cu cremă cu FPS mare, cel mai mare. Deși durează mai mult, mă bronzez până la urmă și reușesc să nu mă ard și să nu mă umplu de bubițe (am alergie la soare, dacă vă vine să credeți). Foarte important este să și reîmprospătez crema de fiecare dată când ies din apă, chiar daca scrie pe ea că e waterproof. Apoi, seara, foarte multă cremă hidratantă, pe tot corpul, în special pe nas (aparent e primul care se înroșește ca la bețivi și se decojește).

  • Oana

    Cu siguranta uleiul de masline! Nu stiu daca nu cumva sunt influentata de parerea minunata pe care o am, in general, fata de uleiul de masline, in naivitatea mea mi se pare un leac universal pe acelasi loc, in top, cu crema de galbenele. (asa ca sunt zile in care pot fi gasita cu ulei de masline pe unghii, pe talpi, pe varfurile parului inainte de dus, etc.)
    My point: influentata sau nu de parerea mea despre uleiul de masline, sunt aproape sigura ca aplicat, desigur, dupa crema cu protectie solara, face trecerea de la un alb cadavric ( cam asta ar fi nuanta mea de alb) la un bronz caramelizat, fara etapa aceea ingrozitoare de rosu-rac.

  • Aetana

    In primul si primul rand pentru a obtine un bronz frumos iti trebuie o piele pregatita…inainte de a ma duce la plaja imi exfoliez bine pielea si o hidratez. In timpul plajei neaparat crema cu factor de protectie soalara si eventual ceva ulei dat peste si masat bine. Nu este o idee buna sa pui uleiul direct pe piele pentru ca efectiv te prajesti iar senzatiile din urmatoarele zile nu sunt chiar placute. Eu una prefer sa folosesc pentru fata o crema cu factor 50 si pentru restul corpului o lotiune din uleiuri naturale cu spf 30, nu ma bronzez extrem de repede ( nu ma ajuta nici pigmentul), insa eu una sunt super multumita.
    Imediat ce ajung acasa de la plaja e super important dusul care sa inlature toate impuritatile din aer si din apa si in plus calmeaza pielea, dupa care hidratare. Momentan favorita este o lotiune antivergeturi, super hidratanta + ca intra in piele rapid si fara sa lase film uleios sau lipicios pe piele.
    In rest, pentru a avea o piele cat mai aratoasa, incerc sa beau foarte multa apa. La mine una se vede diferenta si incerc sa consum cat mai multa.