Ce spune intratul pe usa despre tine?

Pentru că momentan sunt cam în pana de inspirație (se întâmplă chestii departe de internet și sunt flămândă să le încerc pe toate), am găsit prin drafturi întrebarea de mai sus. Am pus-o acolo în perioada în care la noi la firmă aveau loc interviuri pentru un post. (Apropos, acum avem nevoie de încă o persoană pentru departamentul de SEO, adică cu mine în echipă, așa că dacă sunteți din Timișoara și aveți cât de cât idee despre ce înseamnă și la ce folosește SEO, puteți trimite un CV pe adresa de aici, cu mențiunea că ați aflat de la mine :P).

Back to our sheep. Interviurile au avut loc în timp ce eram și noi la lucru, așa că am apucat să-i vedem și noi pe aspiranții la titlu de Project Manager. Unii dintre ei făceau o impresie de cum se deschidea ușa. Fiind localizată chiar lângă ea, am putut observa cum intră fiecare și ce atitudine are. Evident, în cazul unora s-a lăsat cu impresii comentate după plecarea lor și cu prime impresii și concluzii trase pe seama intratului pe ușă. Impresii superficiale, pentru că știm cu toții că aparențele înșeală și că nu trebuie să ne luăm mereu după prima vedere. Și cu toate astea, nu ne putem abține.

Așa se face că mi-a venit ideea acestui post. A venit o fată care a intrat în birou ca și când era deja șefă, avea la propriu nasul pe sus și bărbia ridicată, mâinile în buzunare și o atitudine sfidătoare. Nu ne-a plăcut de ea, deși poate e o fata de treabă, o colegă super cool. Însă intratul ei pe ușă și plimbatul prin birou ca la muzeu… mie, cel puțin (nu vorbesc în numele colegilor mei), nu mi-a plăcut.

Apoi a venit un pretty boy, foarte degajat, care după cum a intrat, aș fi putut jura că e prieten cu șeful meu. Foarte prietenos, foarte dezinvolt, parcă venise la o întâlnire amicală, nu la un interviu. Nu zic că e rău, că prefer o asemenea atitudine decât ca a fetei de mai sus. Însă impresia pe care mi-a lăsat-o a fost de neseriozitate. Ca și când ar fi tratat prea superficial totul, chiar și interviul ăla.

La capitolul „așa da” a fost o altă fată care după ce a bătut timid la ușă, a intrat cu un zâmbet prietenos, a făcut scurt cu mâna și s-a uitat după cineva care să o ia în primire. Fară superioritate, fără prea multă încredere în sine, pur și simplu naturală. Ne-a plăcut de ea. Dar și-a găsit de lucru în altă parte. Dar nu-i nimic, avem un PM recomandat de mine :D.

Știu că sună și și este superficial tot ce-am scris, da’ am zis-o în speranța că poate nu-s singura atentă la asemenea prime impresii. 😀