Concurs: Câștigă o carte – Românii, un viitor previzbil?

Acum aproape un an, Dragoș mă ruga să vă rog pe voi, cititorii mei timișoreni, să completați un chestionar pe tema culturii. Înainte de Crăciun, Dragoș m-a anunțat că acest chestionar stă la baza unei cărți despre esența românilor, pe care ar vrea să o ofere unor cititori ai blogului meu.

Cartea se numește Românii, un viitor previzibil? și e scrisă de Dorin Bodea. Mai multe despre carte puteți afla în articolul lui Dragoș, care a citit-o și care poate mai bine decât mine să vă stârnească interesul. Preiau și eu de la el cele „două mari merite” ale cărții:

1. este prima carte serioasă de la noi, bazată pe o cercetare ştiinţifică, despre cultura românească şi despre impactul ei practic în viaţa de zi cu zi actuală – personală şi socială.
2. propune câteva soluţii vizavi de caracteristicile cu impact pozitiv (cum să le potenţăm) şi a celor cu impact negativ (cum să le minimalizăm).

Așadar, pentru a câștiga aceasta carte (care costa un pic mai mult de 58 de lei pe elefant.ro), răspundeți până sâmbătă (28.01) la următoarea provocare:

Alegeți trei caracteristici culturale pozitive și trei negative care vă caracterizează la locul de muncă / școală / facultate si vorbiti putin despre ele in comentarii la postul acesta.

Câștigătorul va fi ales pe baza celui mai argumentat raspuns și va fi anunțat duminică. 🙂
Multă baftă!