Amintiri pe muzica

Frumoasă idee, dar greu de răspuns. Ce melodii mi-au marcat diverse momente ale vieții? Muzica mi-a fost alături în foarte multe momente… de-asta îmi e foarte greu să mă decid despre care să vă vorbesc și pe care să le aleg.

Prima cântăreață care mi-a plăcut a fost Sandra cu melodiile In the Heat of the Night și Maria Magdalena. Tatăl meu avea casete video cu spectacole de varietăți nemțești și din când în când mi le punea să mă zbengui. Cel mai mult îmi plăcea de Sandra, dar nu știu de ce, că mai erau și C.C. Catch și Sabrina și Nena… dar mie doar ea mi-a atras atenția.

Apoi, prima casetă deținută de subsemnata a fost albumul Dangerous al lui Michael Jackson, cumpărat de mama mea. Cântam melodiile așa cum le înțelegeam, că nu știam eu engleză și nici Michael nu era cel mai explicit și mai clar.

O să trec peste etapa Backstreet Boys, că nu mă pot decide la o singură melodie.

Îmi aduc aminte că Think Twice a lui Celine Dion era melodia pe care am dansat de câteva ori cu primul meu prieten (cel care mi-a cerut prietenia în clasa a VI-a).

Lady in red era cântecul pe care mi-l dedica întotdeauna un vecin și mereu îmi va aminti de el.

Yeah de la Usher o asociez cu o vacanță în Austria și cu un iubit de pe vremea melodiei. Am în cap exact imaginea unui drum de țară traversat cu un Audi A4 și melodia asta dată la maxim.

Lucky de la Jason Mraz e melodia care întotdeauna mă va duce cu gândul la Iubi. A zis că aia vrea să fie melodia pe care vom dansa la nunta noastră. ;)) Romantic Iubi ăsta câteodată.

Lângă inima mea vine inima ta era melodia pe care o urlam o clasă întreagă înaintea orelor de română în liceu. Nu știu de ce ni s-a pus pata pe ea, dar știam toate versurile și râdeam în hohote când terminam de cântat.

Aicha îmi va aminti mereu de „primul” meu. Nu era arab, doar îi placea mult.

Halo de la Beyonce și Mama Do de la Pixie Lott îmi vor aminti mereu de tatăl meu pentru că îi plăceau și mi-a cerut să i le pun pe telefon să le asculte când vrea. Și de fiecare dată când le aud mi se pune un nod în gât.

Sunt atât de multe melodii uitate acum, dar care atunci când le aud îmi deșteaptă amintirile… Îmi pare rău că am mintea goală acuma și nu vi le pot înșira, da’ destule și atâtea.

Leapșa a venit de la Ștrumfa și merge la Anne Marie, Fata din port, Ovi și Dani Preda. 🙂

26 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge