Schimbare de look

…not so much. 🙂 Cel puțin mie nu mi se pare o schimbare mare. Dar dacă plec urechea la reacția șefului meu și a încă unui coleg, atunci cu siguranță mă pot considera transformată. Dacă o mai iau în considerarea și pe cea a unei prietene, care a observat la lumina stâlpilor stradali că parul meu are altă culoare, parcă parcă mă conving singură că am suferit o schimbare de look. 🙂 Aștept și reacțiile voastre ca să pot stabili dacă mă încadrez sau nu.

Știu că bărbații nu prea înțeleg de ce noi, femeile, avem mereu nevoie de schimbări. Ba de look, ba prin casă, ba prin bibliotecă, ba prin folderele de pe calculator, ba pe birou, ba prin garderobă. E pur și simplu în firea noastră să vrem să fim mereu noi cumva. Pentru că e esențial pentru noi să fim admirate și lăudate și complimentate. Face bine, bine de tot la stima de sine. 🙂

Eu n-am mai făcut o schimbare de mult timp (asta dacă nu luăm în considerare reorganizarea dormitorului). Nici la aspectul meu, nici în garderobă. Dar, odată cu campania Obiceiuri Sănătoase, mi-am zis că merit un boost de încredere în mine și o înfățisare nouă de sărbători. Să nu mai trec fugitiv prin fața oglinzii, să mai zăbovesc un pic acolo și să mă bucur de ce văd. Deh, o doză de narcisism întotdeauna am avut. ;))

Înainte să vă spun în ce constă schimbarea de look, vin în întâmpinarea reacțiilor de genul: „vopsirea părului NU e un obicei sănătos” sau „decolorarea îl distruge”. Știu toate astea că nu m-am născut ieri și nici nu-s atât de naivă încât să cred că vopseslele au ceva natural în ele. N-au. Dimpotrivă au chimicale cât cuprinde și factori dăunători pe măsură. Atunci de ce promovez vopsirea părului și coafarea lui cu diverse ustensile care îl deteriorează? Pentru că dacă la 28 de ani ești căruntă și nu într-un mod sexy, vă spun eu că numai bine nu face la stima de sine. Îți crează complexe, te înstrăinează de cele care arată mai bine ca tine și te izolează sau te fac să preferi localurile întunecate unde „și-așa nu se vede”. Și femeilor cărora le pasă de cum arată, cu siguranță știu că există tot felul de produse protectoare pentru părul vopsit: măști, loțiuni, seruri și altele care îl mențin sănătos și îl ajută să arate bine și vopsit. Plus că și pentru placa de păr sau pentru foehn există spray-uri care protejează firele de păr împotriva căldurii și uscării.

Ca o adevarata pitipoanca, mi-am facut poza singura, in baie. :))

Acesta este un obicei sănătos pentru suflet, pentru a te simți bine în pielea ta și cu părul tău.

Moving on.

M-am dus la Studio M cu niște gânduri care îmi dau târcoale de multă vreme, care știam că nu pot fi lesne puse în practică, dar totuși mi-am făcut speranțe că poate poate. Cel care a supraviețuit și a fost cât de cât dus la bun sfârșit a fost schimbarea culorii. Aș fi vrut ceva mai deschis pentru că sunt sătulă de aceeași culoare închisă pe care firele albe se văd ca naiba. Îmi sclipeau ochii la o „alună”, m-aș fi mulțumit și cu o „ciocolată”, dar n-a fost să fie. Culoarea mea era prea închisă pentru că ceva așa deschis să prindă fără decolorare. Așa că am facut un compromis: câteva șuvite decolorate și cea mai deschisă nuanța care ar fi făcut o diferență. Deocamdată se vede bine la lumina soarelui sau la neon în baie, în poze nu prea. Deși prietena mea chiar a observat în semiobscuritate. Însă coafeza m-a asigurat că de la a două spălare se va mai deschide pentru că e vopsea speciale pentru babe cu mult păr cărunt.

În ceea ce privește tunsoarea, visele mele imposibile erau după cum urmează: unul mă înghiontea să îmi tund breton bogat, iar lungimea să fie tunsă drept. Dacă vă uitați la poze, look-ul meu se apropie cât de cât de ideea asta, dar nu în totalitate. Și să vă spun de ce am renunțat. O dată pentru că un breton de genul trebuie întreținut și coafat cu placa sau cu peria rotativă aproape zilnic. Ceea ce eu nu sunt dispusă să fac pentru că efectiv nu am timp. Mă trezesc la 7 ca să plec de-acasă la 9 fără un sfert, pentru că am o grămadă de chestii de făcut, pe care trebuie să le fac atunci. Mai aranjarea bretonului mi-ar lipsi și aș înnebuni încet. Asta de îl am acuma stă frumos și singur, deși îmi cam intră o țâră în ochi. Tunsă drept sunt, deci și asta e bifată.

Al doilea gând era să îmi fac un semipermanent să am și eu părul creț. Pe principiul „întotdeauna ne dorim ce nu avem”. Sunt sigură că multe dintre voi ați făcut ochii mari când ați citit „semipermanent”, la fel a cam reacționat și tipul de la salon când i-am zis. Da, da, știu, e toxic, e rău pentru păr, numai babele își mai fac, etc, etc. M-a convins că mai bine nu și am ajuns la ce vedeți în poză.

Îmi place foarte mult, deși nu mi se pare o schimbare mare. Mai ales când e lăsat liber pe spate. Când e prins în coadă și bretonul e în prim plan, atunci mai seamănă a schimbare de look.

Sunt foarte mulțumită de serviciile celor de la Studio M, de produsele lor (lucreaza numai cu produse Revlon) și de atitudinea față de clienți. M-am dus acolo puțin cu coada între picioare pentru că îmi cade mult păr (de la stres) și îmi era să nu facă remarci deplasate despre asta, cum mi s-a mai întâmplat. N-au scos nici un cuvânt despre asta, ceea ce am apreciat. Nu m-au făcut să mă simt prost din punctul ăsta de vedere. Recomand cu căldură să le încercați serviciile.

Și-acum pozele, la care sunt sigură că ați sărit de cum ați întrat pe blog. ;)) Apropos, fața mea arată așa rău că sesiunea de înfrumusețare a durat până la ora 21 și era să adorm de două ori când eram spălată pe cap. Atât de obosită eram…

Aceasta poza n-are nici o legatura nici cu freza, nici cu postul, dar voiam sa vi-l arat pe Ricky, care ar trebui si el spalat si tuns

Ps. O sa revin cu poze si cand se mai decoloreaza si cand il am prins in coada, ca aseara nu mi-a dat prin cap sa ma pozez cu el prins. 😛

59 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge