Abecedar cinematografic

După ce-am lansat în blogosferă leapşa alfabetică despre cărţi, variaţiunile pe aceeaşi temă au început să curgă. Astfel s-au născut lepşele cinefile alfabetice, lepşele turistice alfabetice, chiar şi lepşele bloggeriţelor în funcţie de alfabet. Buuun, eu acuma o fac pe aia cinefilă alfabetică, pentru că pe aia turistică o las pentru altă vineri.

Deci filmele mele preferate în funcţie de literele alfabetului. Doamne, asta o să fie greu.

A – A beautiful mind
B – The Blind Side
C – City of angels; Crash
D – The Dark Knight; Dirty Dancing; Dead Poets Society
E – Eternal sunshine of a spotless mind
F – Finding Nemo; Fight Club
G – The Green Mile; Good Will Hunting
H – The Heartbreaker (L’arnacoeur)
I – I am Legend
J – Jeu d’enfants
K – Kate & Leopold
L – The Lake House; Law abiding citizen; Little Women
M – Mar adentro ; The Man from Earth
N – The Neverending story
O – Ooooof că nu ştiu
P – Pay it forward
R – The Ring
S – Shawshank redemption
T – The Talented Mr. Rypley
U – Uuuuuuuuu
V – La vida de los pesces
W – What dreams may come; Wall – E
X – The X files: I want to believe
Y – Your highness (ok, pe asta l-am pus ca a fost primul care mi-a venit in minte)
Z – Zodiac

Da, a fost greu şi sigur am lăsat pe dinafară filme super mişto pe care nu mi le-am amintit. Oh, well… Să vedem lista alfabetica cu filme a Roscatei, a Duhului, a Crinutzei si a aneitati.

15 Comments

  • Tomata

   nu prea imi plac filmele romanesti. poate as fi putut trece Restul e tacere, in rest… si daca te bate gandul sa-mi amintesti de Filantropica sau Moartea dl Lazarescu… nu le-am vazut.

   • VirtualKid

    Nu, nici vorba! Am o slabiciune deosebita pentru filmele care se faceau inainte de ’89. As da cateva exemple, daca imi este permis: “Zidul”, “Prin cenusa imperiului”,”Pas in doi”, “Osanda”, “Morometii”, Marele singuratic”, “Mireasa din tren”, “Hanul dintre dealuri”, “Duhul aurului”…….

 • Bogdana

  Mama, tu stii de cand tot trag de mine sa o fac pe cea cu cartile? O parte e deja facuta mental, insa nu apuc de nici o culoare sa o pun si pe hartie. Nu te superi, nu, daca o preiau si pe asta? Candva… Super faine lepse, zau!

 • VirtualKid

  Da, s-a facut:
  http://www.cinemagia.ro/filme/marele-singuratic-43935/

  Pentru cineva care nu este puritan si gaseste puterea sa treaca peste clisee….. este un film care merita vazut!

  Si ar mai fi fost multe filme, foarte multe. Acum mi-a venit in minte si “concurs” al lui Da Pita, un film pe care eu il cred fabulos. Sau “Faleze de nisip”, sau “Mere rosii”, sau minunatul film de debut al lui Laurentiu Damian, “Ramanerea” (care a ramas si ultimul sau lung-metraj)

  Multe, foarte multe!

 • Gabi

  O: Ocean’s 11/12/13, Original Sin, Once upon a time in the west, One Flew Over The Cuckoo’s Nest
  U: Unfaithful (recomand!), Unbreakable, Untamed Heart, Under the Tuscan Sun, Up Close & Personal, Up in the air, Underworld

 • Iulia

  La mine filmele si alfabetul incep cu Amelie… Marturisesc ca am fost un pic dezamagita sa nu o gasesc acolo. Iarasi foarte mult mi-a placut La vita e bella si nu l-am regasit acolo.
  sunt, insa, City of angels, Eternal sunshine of a spotless mind, The Neverending story, The Ring, si in mare mi-au placut toate filmele mentionate de tine (cele pe care le-am vazut). Asa ca ma declar, per ansamblu, multumita de topul tau :). Da, stiu ca scopul nu era sa ma multumesti pe mine 🙂

 • Creve

  The Lake House mi s-a părut cam ciudat dar interesant. La litera O poate o să treci Open season 1 și 2 🙂 Iar la U o să îți placă Up in the air ;))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge