Alt concurs cu cărți: de la Books Express

Concursul s-a incheiat. Joi, 18. 08 anunt castigatorii.

Mie așa-mi plac concursurile astea cu cărți că aș face câte unul în fiecare săptămână. Din păcate pentru mine și pentru voi, nu se poate. 🙁 Dar, nu plâng pentru că prietenii mei de la Books Express mă tot îmbie de ceva vreme să facem un concurs și uite că i-a venit rândul. Nu de alta, dar acum mi-a venit ideea. Înainte să vă zic în ce constă acest concurs, vă zic de premii. Să vă fac poftă și să vă conving să participați cât mai mulți.

Toți participanții cu răspunsuri valide primesc un voucher de 15 % reducere la o comandă de pe Books Express sau Film Express. Atenție: voucherul nu include și produsele deja reduse. Atentie 2!Cartile sunt in engleza si alte limbi.

2 dintre voi vor primi un voucher în valoare de 50 ron.
Unul, marele câștigător, va primi un voucher în valoare de 100 ron.

Livrarea premiilor va fi suportată de Books Express, așa că ar fi păcat să ratați ocazia asta.

Acum, să vă zic și ce tre’ să faceți pentru a câștiga:

Stiți deja că mie îmi place să călătoresc. Însă niciodată, până acum, nu am citit un roman despre un oraș pe care l-am vizitat. Am fost la Veneția după ce-am citit Povestea lui Casanova, Bucureștiul l-am văzut după ce-am citit romane românești, la Paris și Londra încă n-am ajuns, deși am citit o droaie de cărți a căror acțiune s-a petrecut acolo, în New York, despre care, la fel, am citit multe cărți și am văzut multe filme, nu visez să ajung, la Moscova sau Sankt Petersburg nici atât. Nici despre Timișoara n-am citit nimic, for God’s sake. Însă, „blestemul” s-a rupt pentru că la Istanbul am găsit o autobigrafie a lui Orhan Pamuk intitulată fix : Istanbul – Memories and the City. Ah, și ce senzație să citești despre niște locuri pe care le-ai văzut… Minunat.

De aia, vreau să aflu de la voi despre alte cărți în care orașele joacă roluri importante. Nu-mi recomandați ghiduri de călătorie, că alea nu intră în competiție. 🙂 Vreau să îmi lăsați în comentarii linkuri de pe Books Express ale romanelor în care orașele joacă un rol important. Așa cum New Yorkul e personaj în Vârsta inocenței, cum Roma își are propriul cuvânt în Mănâncă, roagă-te, iubește, cum Dublinul e decorul Oamenilor din Dublin al lui James Joyce, așa cum Atlanta e descrisă în amănut în  Pe aripile vântului și așa cum Creta e pământ sfânt pentru Kazantzakis în Raport către El Greco.

Vreau să citesc romane despre Viena, București, Veneția, Budapesta, Bruxelles, Barcelona, Strasbourg sau Bratislava. Și vreau să am material pentru când voi fi revenit din Praga, Paris, Londra, Roma, Madrid, Varșovia sau orice alte orașe despre care ați citit. (astea sunt doar exemple)

Așadar, să recapitulăm: pentru a câștiga un voucher de 15% scormoniți pe Books Express după cărți cu orașe. Cei 3 care vor primi voucherele de 50 si 100 de ron vor fi aleși de mine, în funcție de cât de atrăgătoare mi se par cărțile. Nu pot judeca concursurile cu cărți în voia obiectivismului, că subiectul mă interesează prea mult.

Baftă! 🙂

LATER EDIT: ah, ce greseala!!! am uitat sa va spun ca aveti la dispozitie o saptamana, pana anunt castigatorii. asadar, miercurea viitoare, pe 17 august voi anunta castigatorii. 😛