Ecologie din copilarie

Despre Țara lui Andrei am auzit prima oară la radio. Cred. Nu m-am obosit să mă informez mai mult și nici să caut lucruri despre proiectul Petrom. Mi-a plăcut că e cu ecologie, cu copii, cu numele Andrei (apropos, ați aflat că patriarhul a propus ca 30 noiembrie, ziua Sf. Andrei să fie declarată zi liberă?) și am lăudat în gând inițiativa. Însă când mi s-a atras atenția asupra singurei echipe de elevi din Timiș care sunt înscriși în cursa pentru marele premiu de 5000 de euro din concursul Școala lui Andrei, brusc am devenit mai atentă.

Deci așa: un grup de elevi de la o școală dintr-un sătuc timișean, Răchita pe numele lui, au propus un proiect care a ajuns în secțiunea Mediu. Plus noi este o echipă condusă de o profesoară căreia îi pasă suficient de mult de acei copii, cât și de mediul înconjurător. O admir din plin pe această profesoară și, atât pentru ea, cât și pentru copiii aceștia, vă îndemn să intrati pe pagina proiectului Esența vieții, proiectul lor, pentru a-i vota. Dacă câștigă cei 5000 de euro, copii vor rezolva poluarea râului Bega, de care sunt vinovați exclusiv localnicii, pentru că nu exista nici un factor industrial care să o facă în locul lor. Prin inițiativa lor, copiii îi speră să-i sensibilizeze pe locuitorii zonei și să salveze astfel râul Bega.

Așadar, tot ce aveți de făcut pentru a susține singura echipă din Timiș, să câștige acest concurs e să votați pe pagina asta. E suficientă o adresă de mail validă pentru a o face. Odată întrodusă adresa, veți primi un link de confirmare si asta e tot. Nu vă ia nici măcar un minut. Musai să ne grăbim că nu mai prea este vreme de pierdut.

Mulțumesc. 🙂