Durii din ochii altora

Citind o înșiruire de nume care îmi păreau cunoscute pentru că sunt oarecum legate de trecutul meu, am zâmbit gândindu-mă la cum percepeam anumiți oameni când eram mică. Cele mai cuvântătoare exemple mi se par cele din două filme foarte cunoscute.

În 10 Things I Hate About You, doi puști vor să-l convingă pe Heath Ledger (Doamne, ce rău îmi pare că a murit) să o îmblânzească pe Julia Stiles pentru ca unul dintre ei să poată ieși cu sora ei. Sigur vă aduceți aminte de scena. Ei, și ăștia doi îl cunosc pe Heath după reputația de bad boy, liceanul care numai se uită la tine și te îngheată.

Apoi, în Singur acasă (cel puțin 1 și 2) există câte un personaj de care îi e teamă lui Kevin. în partea I e un moșulică cerșetor și în a doua e o tanti, tot homeless, care își petrece timpul cu porumbeii. Așa-i că vă amintiți și de ei? și cât de speriat era Kevin când îi zărea chiar și de la zeci de metri.

Ok, așa îi percepeam și eu pe oamenii din înșiruirea de nume despre care vă vorbeam. La fel mă uitam la ei, de la distanță, cu o teamă alimentată doar de zvonuri, de ce auzeam de la colegii de școală. N-am vorbit niciodată cu acei oameni, deși faima lor făcea înconjurul generalei 7 și a curții ei prin pauze. Acum, când mă gândesc la ei, nu erau decât niște pierde vară cu alura de bad guys, cu care, dacă ai fi stat de vorbă ca de la egal la egal (ceea ce nu se punea problema pe vremea aia), probabil ai fi descoperit că erau la fel de normali sau cel puțin nici pe departe demni de faima pe care și-au făcut-o. Pe unii dintre ei îi mai văd din când în când prin zonă… arată ca niște ratați. Nu știu dacă chiar sunt sau nu, dar felul în care se îmbracă, expresia de pe chipurile lor și stilul de mers asta sugerează.

Vouă nu vi s-a întâmplat?