8 prieteni de care avem nevoie

Blogul meu seamănă din ce în ce mai mult cu un site pentru femei, da’ din vreme ce la posturile mele comentează mai mult femeile, mă gândesc că nu vă supără prea tare dacă tratez subiecte mai feminine.  Asta nu înseamnă că domnii nu pot răspunde.

În periplul meu zilnic pe o grămadă de site-uri dau de tot felul de subiecte şi de linkuri interesante. Dar asta v-am mai spus deja şi cu alte ocazii. Aşa se face că am dat şi peste acest link care spune că o femeie are nevoie de 8 tipuri de prieteni. Am fost curioasă dacă aceste categorii mi se aplică şi mie.

Prietenul din copilărie

La capitolul ăsta pot spune că sunt norocoasă. Am 3 4 prietene dragi (Andreea, Laura şi Adela si Ana-Maria), pe care le cunosc de la 5-6 ani şi cu care am nenumărate amintiri preţioase. Cu una dintre ele am împărţit “dragostea” pentru un băiat – în sensul că amândurora ne plăcea de acelaşi şi ne bucuram una pentru cealaltă când ne zâmbea respectivul =)), alta este cea care mă vopseşte şi care mă ceartă că nu mai am grijă de mine şi alta e cea mai liniştită dintre noi. Nu ne vedem des, dar nu trece ziua niciuneia fără să ieşim la un suc, o prăji şi o bârfă. Deci, checked.

Later edit: Si pentru ca sunt o fraiera, am uitat sa o mentionez pe singura prietena din copilarie care imi citeste blogul si care a spus de o mie de ori mai frumos decat mine ce frumoasa e prietenia noastra, Ana-Maria: “stiu ca acum stau la Bucuresti si ne vedem de 2 ori pe an si nu iesim in fiecare zi la praji sau la barfa… dar eram si eu acolo de la 2-3 ani. Cu cine vorbeai prin biletele de la etajul IV la parter.(stim noi cum)?? ai uitat ca m-ai invatat sa merg cu bicicleta si ca mancam zahar sub masa din bucatarie pe ascuns. Uuuffff….m-ai uitat”.

Prietenul nou

În categoria asta întră unele persoane pe care le-am cunoscut prin intermediul blogului şi cu care mă întâlnesc din când în când la o cafea sau vorbesc la telefon destul de des şi în afara blogmeeturilor şi a întâlnirilor oficiale. şi tot aici intră două fete de la lucru (Elena si Alexandra) cu care am depăşit stadiul de colegialitate. Checked.

Prietenul sportiv

E cel cu care alergi, cu care mergi la sală sau la alt sport. Prietenul ăsta la mine e chiar Iubi că el mă însoţeşte la sală. Sau eu pe el. Când am mers la yoga prietenul ăsta era prietena mea cea mai bună. Am abandonat-o însă pentru că yoga nu-mi spune prea multe. So, kinda checked.

Prietenul spiritual

Ei, de-ăsta n-am. Nici nu aş vrea pentru că religia mi se pare cel mai intim act din viaţa unui om şi nu-mi place să mă rog de faţă cu cineva şi nici să vorbesc despre convingerile mele religioase.

Prietenul mai tânăr

Având în vedere că de la o vârstă, diferenţa de 3-6 ani între două persoane e ca şi inexistentă, mie mi-ar trebui un prieten sau o prietenă care să aibă între 14 şi 19 ani. Am cunoştinţe, amici, da’ prieten-prieten de vârsta asta nu. Anyone?

Prietenii iubitului/soţului

Mmmm, nu chiar prietenă, nu. Dar suficient de apropiată încât să-mi facă plăcere să ieşim din când în când cu ei şi cu partenerele lor.

Mama

Din păcate nu pot spune că mama mea se numără printre prietenii mei. Mi-ar plăcea. Aş face şi sacrificii ca acest lucru să fie posibil, dar nu e. Ferice de voi, cei care puteţi bifa această categorie.

Tu însăţi

Mie mi-e greu să vorbesc sau să petrec timp cu mine, oricât de egocentristă aş fi. Nu mă plictisesc când sunt singură, dar nu-mi place să fac anumite lucruri singură. Nu ştiu dacă îmi sunt prietenă sau poate nu înţeleg eu noţiunea. Aşa că, luminaţi-mă şi pe mine, cum e să fii propriul tău prieten?

Bonus: cea mai bună prietenă

O am. Ştie cum să mă facă să rad, ştie ce să-mi spună când trebuie, ştie să fie acolo oricând am nevoie de ea. Eu nu ştiu să fiu la fel ca ea. Sper însă că aşa cum sunt să poată spune şi ea despre mine că sunt o prietenă bună.

Cam astea ar fi categoriile. Voi cum staţi cu prietenii?