Mai mult decat vorbe

Nu cunosc pe nimeni care să aibă sau să fi avut cancer la sân. Tot ce ştiu despre această boală, al cărei nume ne e şi teamă să-l pronunţăm, e că o femeie poate rămâne fără cea mai frumoasă bogăţie a ei, sânii, şi că ia câte o viaţă odată la 7,5 secunde. Imaginaţi-vă cum ar fi să număraţi 7 secunde şi până la a 8-a, o femeie să respire pentru ultima oară. Şi apoi alte 7 secunde şi alta să o urmeze. E înfiorător şi totuşi nu putem cuprinde cu imaginaţia o privelişte sau un lucru ca acesta. Pentru cei ca mine, care (încă) nu s-au întâlnit cu cancerul, acestea sunt doar nişte numere de care ne mirăm. Ferească Domnul să putem să le conştientizăm şi să înţelegem pe pielea noastră cât de gravă e situaţia.

Pentru a evita pe cât posibil această “întâlnire”, putem face ceva. Putem merge la controale regulate, ne putem informa şi putem învăţa cum să trăim şi cum să supravieţuim cancerului.

Ca şi anul trecut, Samsung vorbeşte şi participă intens la procesul de conştientizare asupra cancerului la sân prin campaniile derulate pe Facebook, Twitter şi bloguri. Dar Samsung face mai mult decât să vorbească. Se implică în lupta împotriva acestei boli nemiloase, strângând fonduri pentru Fundaţia Renaşterea pentru Educaţie, Sănătate şi Cultură. Aceşti bani provin din vânzarea aparatelor Samsung (telefon mobil, cameră foto sau cameră video). Cu fiecare aparat Samsung pe care îl cumpărăm în perioada 25 octombrie – 25 noiembrie, donăm 1 leu pentru această cauză.

La nivel mondial, campania “Everyone is Art” implica recreerea operei lui Botticelli, Venus, din 1096 de fotografii uploadate pe site-ul www.morethantalk.eu. 1096 este numărul femeilor diagnosticate zilnic cu cancer la sân. Femei şi bărbaţi care suferă de această boală sau care pur şi simplu au salutat iniţiativa şi-au trimis pozele pentru ca artista Samira Harris să poată crea prima operă de artă gigant pentru care s-a şi licitat. Iat-o:

Orice întrebări aveţi de pus, orice experienţe aveţi de împărtăşit, orice sfat vreţi să cereţi, o puteţi face pe Facebook pe pagina oficială a campaniei Samsung More Than Talk.